Meer dan een surfoord

Een vakantiebestemming bezoeken brengt altijd een nieuw perspectief op de wereld met zich mee. Bij Hotel des Dunes in Cap Ferret ervaar je nog meer dan dat, want deze prachtlocatie kenmerkt zich door een eigen levensstijl die deinst op surfgolven en het ongecompliceerde ritme van een voormalig vissersstadje. De huidige eigenaars konden hun droom waarmaken door de zaak over te nemen toen die zijn vijftigjarig bestaan mocht vieren.

Het verhaal van Hotel des Dunes begon in 1969, in een tijd waarin het eiland niet meer was dan een eenvoudige stek van vissers. Inmiddels is het uitgegroeid tot het oudste hotel dat je hier kan vinden, zonder te moeten onderdoen voor nieuwe zaken, integendeel. Karine Tiphagne Hecquet en haar man Jean-Philippe zijn al ruimschoots 25 jaar betoverd door deze plek, en sinds 2022 mogen zij zich de trotse eigenaars van het hotel noemen. Belangrijk om te weten is dat hun missie teruggrijpt naar het verleden van deze speciale plaats. Zo wilden ze de surfcultuur opnieuw een prominent deel van de ervaring en het interieur maken, aangezien deze wateractiviteit en de bijhorende sfeer integraal zijn vervlochten met de identiteit van het oord. Daarnaast moest dit volgende hoofdstuk een nieuwe elegantie vooropstellen, een soort luxesfeer die toch niet ver van het vertrouwde gevoel afwijkt. In haar verbeelding zag Hecquet de zaak meteen voor zich als een groot huis gevuld met vrienden en familie, waar de zomer eindeloos lijkt en de sfeer ontegensprekelijk doordrongen is met zeelucht. Tijdens je verblijf wikkel je je in een deken van vrijheid en ben je omringd door details die van het begin tot het einde kloppen.

De visuele identiteit van het hotel is een mengeling van de motelstijl die typisch is voor Californië, de nabije dennenbomen en de aantrekkingsfactoren van de zee. Samen verenigen deze invloeden zich in een speciale setting die je vanaf de eerste minuten op de beste manier overmeestert. De architectuur vertoont een uitgesproken aandacht voor hout, wat de verdienste is van de beste vakmannen in de regio. De lobby is licht, aangenaam vintage en het perfecte begin van je verblijf. Hier kan je rustig iets drinken, terwijl de speciaal vervaardigde interieurgeur bijdraagt aan het idee dat er zoals deze plek geen twee zijn. De inrichting is overal duidelijk verbonden met de natuur en de grote hoeveelheden zonneschijn. Terwijl je geniet van een evenwichtig en gezond ontbijt, komt de dag rustig op gang te midden van een ongedwongen gevoel dat geen haast toelaat. Met elf kamers en twee suites behoudt het hotel altijd een huiselijk karakter, hoewel je natuurlijk meer dan een doorsnee accommodatie mag verwachten. De essentie staat er voorop, dus veel technologie zal je er niet vinden. Wel kan je rekenen op zomerse kleuraccenten, combinaties van linnen en katoen, alsook kleinigheden in jute of raffia. Het merendeel van je tijd zal je echter in openlucht spenderen, want het hotel biedt een brede waaier van activiteiten aan. De nabijheid van de zee op slechts 300 meter is zonder twijfel de primaire troef, maar verder kan je genieten van picknickmanden, tennis, surfen, leuke markten, fantastische restaurants en meer.

Een groot huis waar de zomer eindeloos lijkt en de sfeer ontegensprekelijk doordrongen is met zeelucht

Hotel des Dunes in Cap Ferret kan je niet volledig in woorden bevatten. Een locatie als deze moet je zelf ervaren met alles erop en eraan. Dit prachtige stukje natuur mag zich gelukkig prijzen met een zaak als dit, en vice versa. Wie hier naartoe trekt, zal met een lichter hart en minder zorgen terugkeren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Gaelle Tronquit

Meer stories…