Search
Close this search box.

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

The Nine als huis van Sisterhood

In Brussel, omringd door de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, is The Nine een membersclub, maar ook een oase van vrouwelijkheid, gelijkheid en inspiratie. Deze exclusieve club, opgericht in 2021 en vernoemd naar de negen muzen uit de

Lees meer…
Gevoel van thuiskomen

De interieurs van Laura Calleeuw zijn een ode aan eenvoud, luxe en sereniteit, en haar nieuwste project is daarop geen uitzondering. Met haar kenmerkende stijl en een onmiskenbaar oog voor detail weet de interieurontwerpster opnieuw een adembenemend resultaat neer te

Lees meer…
Een culinair komen en gaan

In het hart van Kortrijk, langs de serene oevers van de Leie, ligt het restaurant Va et Vient. Dit unieke gastronomische etablissement combineert een historisch en hedendaags kader, wat bijdraagt aan een bijzondere eetervaring. De man achter dit culinaire juweel

Lees meer…
Minder schermtijd meer leven

In een wereld waarin online bereikbaarheid de norm is, kan het verfrissend en gezond zijn om af en toe afstand te nemen van digitale apparaten. Continu verbonden zijn met sociale media, werkberichten en andere online platformen kan onze aandacht afleiden

Lees meer…
Stralend wonen met Tekna verlichting

Verlichting is in 2025 veel meer dan een praktisch element in je interieur; het is dé sfeerbepaler die je hele inrichting kan transformeren. Dit jaar zien we dat verlichting steeds prominenter wordt in het interieurontwerp. De juiste lamp kan een

Lees meer…
Unieke objecten met persoonlijke ziel

In 2017 richtte Gloria Landenberger in het creatieve Amsterdam 2222STUDIO op, een ontwerpstudio met een unieke visie: het creëren van handgemaakte interieurstukken die kunstzinnigheid en functionaliteit met elkaar verweven. Elk object dat Gloria creëert, is zorgvuldig met de hand vervaardigd

Lees meer…
Een baanbrekend lichtobject van Belgische bodem

In een nieuwe stap naar functionele schoonheid en vooruitstrevend lichtontwerp presenteren de Belgische designstudio B Brand en het gerenommeerde verlichtingsmerk DARK de Equalizer. Dit architecturale lichtobject, geboren uit een visie die de essentie van moderne Belgische architectuur omarmt, biedt een

Lees meer…