Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

Uitgepuurd woonconcept met detaillistisch maatwerk

Dumobil is al decennialang een vertrouwde naam in de Belgische bouwsector en staat bekend om zijn expertise in het creëren van hoogwaardige, energiezuinige woningen. Met een focus op duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit biedt Dumobil niet zomaar huizen aan, maar complete

Lees meer…
Een maritiem meesterwerk van JOE Design Studio

In 2020 zette Jody Eeckhout de eerste stappen richting zijn eigen ontwerpvisie met de oprichting van JOE Design Studio. Vanuit zijn kantoor in Antwerpen vertaalt de interieurarchitect zijn ideeën naar hedendaagse woningen met een klassieke knipoog. Zijn ontwerpen ademen rust,

Lees meer…
Een familieverhaal met sterren en smaak

Restaurant De Leuf in het Nederlands-Limburgse Ubachsberg is veel meer dan een culinair trefpunt; het is het levenswerk van de familie Van de Bunt, gedragen door passie, vakmanschap en vernieuwingsdrang. Sinds de oprichting in 1988 door Paul en Sandra van

Lees meer…
Liefde voor desem

Ruim vier jaar geleden werd de lucht van de Voldersstraat in Gent voor het eerst doordrenkt met de geur van versgebakken brood. Mathieu Dierick opende er met Kultur Bakery zijn deuren en zijn hart, voor iedereen die houdt van heerlijk

Lees meer…
Eenvoud, warmte en karakter

​​In het hart van elk ontwerp schuilt een verhaal, een subtiel spel van creativiteit, vakmanschap en visie. Het nieuwste project van vers interieur, uitgevoerd door de gerenommeerde uitvoerder De Coene, is daar geen uitzondering op. De samenwerking tussen deze twee

Lees meer…
Wonen in warmte en sfeer

Midden in het pittoreske Nokere heeft Alto Interiors een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een nieuwbouwwoning werd omgetoverd tot een warme, stijlvolle en tijdloze thuis voor een jong koppel met hun kindje. De klassieke architectuur van François Vandamme vormde de perfecte basis

Lees meer…
Een sensorische reis door de Aziatische keuken

In het bruisende hart van Amsterdam bevindt zich Taiko Cuisine, een bekroond Aziatisch restaurant dat de grenzen van culinaire creativiteit verlegt. Met een focus op hoogwaardige ingrediënten en krachtige smaken onderscheidt het etablissement zich van andere restaurants met een gelijkwaardige

Lees meer…
Brutale poëzie en robuuste verfijning in STRATA

Combineer Tim Vranken, Middernacht & Alexander en Linde Freya Tangelder in een trio-tentoonstelling in Salone del Mobile te Milaan en wees getuige van een baanbrekende expositie. Salone is gehuisvest in een enorme industriële ruimte vlakbij de iconische Fondazione Prada. Het

Lees meer…