fbpx

Meester van dynamiek

Meester van dynamiek

Meester van dynamiek

Het is een kunst om een woonoppervlakte ruimer te doen ogen dan wat de werkelijkheid voorschrijft. Interieurontwerpster Laura Calleeuw heeft dat intussen helemaal onder de knie gekregen. Met dit recente project in Ruiselede poneert ze een ontwerp dat een illusie van uitgestrektheid wekt. Als gezinswoning biedt het pand zich zonder aarzelen aan om hen de komende jaren elke dag met een warm welkom te ontvangen.

Er heerst een courant idee dat de indeling van je woning essentieel is in het bepalen van de indruk die het achterlaat, maar dat is niet het enige. Zichtlijnen hebben hier namelijk een gelijkaardig aandeel in. In deze opdracht besteedde Calleeuw daar heel wat aandacht aan, zoals de beelden uitvoerig bewijzen. Via de inkomhal heb je namelijk direct een doorkijk naar de woonkamer dankzij een glazen binnenraam. Tegelijkertijd incorporeerde ze een uitzicht op de trap, die een organische stijl geniet en meteen uitnodigt om je naar de hoger geleden vertrekken te begeven. Voorlopig houden we je aandacht toch nog even vast op de benedenverdieping, want let bijvoorbeeld op de lichtinval. Een frontale glazen deur schenkt je een zicht op de tuin. Volgens haar filosofie is er niet iets als verloren of lege ruimte, want door brick in the wall verlichting erbij te betrekken, vermijdt ze dat het de hal aan interessante elementen ontbreekt.

Met dit recente project in Ruiselede poneert Laura Calleeuw een ontwerp dat een illusie van uitgestrektheid wekt.

In de woonkamer opteerde ze voor een kleurencombinatie van taupe met lichtere crème tinten en houtmateriaal. Extra structuur herleiden we naar de nis van de haard, waar baksteen voor een iets stoerdere en ruwere noot zorgt. De rustieke koffietafeltjes uit boomstammen hinten in dezelfde richting, terwijl de moderne sofa met zachte hoeken een geslaagd tegenwicht biedt. In de leefkeuken werd er duidelijk voorzien op een aangename bedrijvigheid. Aan weerskanten van het eiland, inclusief barstoelen, beschikken bewoners zowel over een kleinere als een grotere eettafel. Bij die eerste bestaat de helft van de zitgelegenheid uit een ingewerkte bank, waardoor er ook nog eens extra efficiënt met de oppervlakte werd omgesprongen. Aansluitend is er toegang tot de bijkeuken en de wasplaats, die tegelijkertijd een extra ingang bevatten. Een speciale vermelding gaat uit naar het bureel, waar een plafond tot in de nok onmiddellijk een chique indruk nalaat. Niveauverschillen van enkele treden zorgen daarnaast voor een bijkomende dynamiek. 

Misschien zal het je verbazen, maar in dit project beschouwde de ontwerpster ook de nachthal als een soort ontmoetingsplek voor het gezin. De duidelijke reden hiervoor is dat alle ruimtes via dit punt met elkaar zijn verbonden, hoewel privacy vanzelfsprekend ook primeerde. De rechtervleugel huist de mastersuite, die volledig afgesloten is. Een maximaal zicht op een grootschalige, groene tuin verzekert een verankerde rust. Compleet met dressing en badkamer is dit plekje in huis ideaal om je helemaal terug te trekken. Vervolgens bevat de linkervleugel twee kinderslaapkamers die een badkamer delen. In de sanitaire ruimtes menen we een strakkere hand te herkennen dan beneden, zonder dat de algehele lijnen van de woonst onderbroken worden. Opnieuw bemerken we hier een prachtige marmersoort, net als in de keuken. Het schuine plafond in de slaapkamer introduceert dan weer een gezellige charme die prima samengaat met het duidelijk afgemeten meubilair. 

Zoals overal in haar portfolio keek interieurontwerpster Laura Calleeuw er trouw op toe dat ieder detail klopte in het grote geheel, alsook dat de juiste technieken de ruimtes groter doen uitkomen. Deze gezinswoning is ideaal voor liefhebbers van zorgvuldig uitgewerkte ruimtes waar structuur en textuur in de gepaste mate aanwezig zijn.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
Fotografie: Bert Demasure

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​