fbpx

Zuivere eenvoud

Zuivere eenvoud

Zuivere eenvoud

De liefde voor design van Wendy Verstrepen vertaalt zich in het genieten van mooie dingen, zowel in stoffen, objecten als in mode. Het creëren van eigen ontwerpen hoort hier zeker en vast bij. Wij nemen onze lezers graag mee naar haar showroom te Schilde, een historisch pand waar je de passie voor kwalitatieve, natuurlijke materialen en een interessant spel van kleuren zal terugvinden.

Inmiddels moeten we Wendy Verstrepen niet meer voorstellen aan onze lezers. De Belgische interieurarchitecte creëert interieurs die een ingetogen minimalisme uitstralen, maar tegelijkertijd erg warm en sfeervol zijn. Imagicasa schreef eerder al over haar sobere maar uitnodigende interieurs die een gevoel oproepen van geborgenheid en verfijnde luxe. Haar benadering wordt gekenmerkt door een grondige voorbereiding en opvolging, een passende integratie van technieken en professioneel materiaaladvies. Elk ontwerp vertrekt vanuit de ervaring en persoonlijkheid van de klant. Deze visie staat centraal en wordt zo goed mogelijk uitgevoerd door middel van de creativiteit en het onmiskenbaar talent.

Het moet niet alleen esthetisch mooi zijn, maar ook gebruiksvriendelijk.

Zuivere eenvoud en een uitstraling van pure rust vormen de stempel van interieurarchitecte. Dit was dan ook wat ze wilde uitstralen met de gloednieuwe showroom van haar studio genaamd Monolith.  Aan de hand van haar meest recente project, gehuld in lichte kleuren, zachte materialen en texturen, waan je jezelf in een oase van rust. De focus werd gelegd op verhoudingen en vormgeving met het gebruik van natuurlijke en warme materialen, wat een mooie weerspiegeling is van haar visie. Het historische pand beschikt over grote ruimtes die vroegen om gebruik te maken van de juiste materialen zodat het allesbehalve kil zou aanvoelen. Met een eenvoudig kleuren- en materialenpalet en raampartijen bracht Verstrepen warmte in deze minimalistische setting. Je voelt zeer sterk de passie voor natuurlijke materialen, zo gebruikte ze verschillende nieuwe stuctechnieken, vooral in naturel kleuren, wat een enorme rust uitstraalt. Deze kleurtinten van de verschillende materialen worden op elkaar afgestemd zodat een rustige ton-sur-ton-sfeer gecreëerd wordt.

Op de benedenverdieping vind je vooral haar signatuur qua maatwerk interieur terug, zowel in de ontvangstruimte, showroomkeuken, vergaderzaal als in de bureaus. De ontvangstruimte bestaat uit een afgerond bureaumeubel volledig afgewerkt in een zandkleurige stuctechniek, vooraan zijn verschillende soorten en kleuren natuursteen in vlakken verwerkt. De muren en plafond kregen dezelfde stuctechniek maar dan iets groffer geplaatst, wat voor een mooi contrast zorgt. De vloer bleef in de bestaande terracotta tegel, de kastenwand in de keuken en het afgerond keukeneiland genoot van een notelaar fineer, natuursteen tabletten en een haardwand in natuursteen Taj Mahal. Tel daarbij de muren in een off white kalktechniek en je krijgt een zeer rustgevende sfeer. De mix van deze verschillende natuurlijke materialen zorgde voor een zeer mooie balans. Voor de vergaderzaal en bureaus koos het team voor natuurlijke, lichte kleuren aangezien de ruimtes bedoeld zijn voor het geven van presentaties en ze daar vooral hun voorgestelde stalen willen laten spreken. Een verdieping daarboven vind je vier kamers gecomplimenteerd met meubelstukken van RR Interieur. 

Mijn voornaamste doel was om bezoekers het gevoel te geven van “dit wil ik thuis ook”. Een opdracht waar de interieurarchitecte met glans in geslaagd is volgens ons. De showroom geniet van een eigenheid maar toch een tijdloze uitstraling die toekomstige klanten zal verwelkomen met al haar warmte en rust. Kortom, het biedt een mooi evenwicht van vormen, texturen, kleuren en elegante details. Wil je meer weten? Lees dan het volledige artikel in onze zomer-editie

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Elke Aerts
Fotografie: Stéphanie Mathias 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​