fbpx

Moderne chalet met alpiene uitstraling

Moderne chalet met alpiene uitstraling

Moderne chalet met alpiene uitstraling

Een chalet in Zuid-Tirol renoveren tot een verblijf dat een hedendaagse uitstraling samenbrengt met een typische bergstijl: dat is exact wat Barbara Nöcker-Blome in deze vakantiewoning deed. Met hergebruikt hout en een strak interieur is dit geen klassieke chalet, maar wel een die knus en comfortabel aanvoelt.

Architect Barbara Nöcker-Blome had mooie herinneringen aan de chalet van haar vader in de Zuid-Tiroolse bergen. Met enkel twee kamers, een keuken en een houtoven werd de vakantiewoning de afgelopen jaren echter te krap voor het gezin en werd een uitbouw noodzakelijk. Het duurde vier jaar voor zij en haar echtgenoot Willo Blome tot het perfecte ontwerp kwamen, omdat ze allebei een andere visie op het interieur hadden. Willo neigde namelijk sterk naar een echte bergstijl met veel hout, terwijl Barbara het liever iets hedendaagser wilde aanpakken. De uiteindelijke chalet is de perfecte samenkomst van beide stijlen en is een familieverblijf dat comfortabel, gezellig en duurzaam is.

Voor de wanden en vloeren werd gekozen voor hergebruikt hout, wat het berggevoel natuurlijk benadrukt. De sculpturale trap, de glazen gevel en de open keuken in zwart staal geven het interieur echter een strakke, moderne uitstraling. De keuken werd trouwens ter plekke geproduceerd en op maat gemaakt. Ook het rechtlijnig bouwwerk met plat zadeldak en de veranda rondom doen eerder modern aan. Op die manier verkrijg je de knusheid van een oude skihut met het comfort van nu. Barbara vond het erg handig dat ze zowel architect als opdrachtgever was, want daardoor kon het bouwproces vlot verlopen en ontstond er weinig vertraging. Wel een uitdaging was het feit dat ze veel materialen en producten van op afstand moest kiezen, zonder dat ze die al had gezien. Toch stond dat een indrukwekkend resultaat duidelijk niet in de weg.

De keuken werd ter plekke geproduceerd en op maat gemaakt.

Voor het interieur deed het echtpaar een beroep op een Oostenrijks bedrijf dat over heel Europa vijfsterrenhotels inricht. Bovendien konden ze rekenen op ervaren ambachtslieden uit Zuid-Tirol. Voor de accessoires en het servies kozen ze weinig verrassend voor Blomus, Willo’s eigen designmerk. Omdat de architectuur en de uitzichten al zo opvallend zijn, kon het interieur vrij eenvoudig blijven. De zwarte egg loungechair van Fritz Hansen vormt daarop een uitzondering en is een leuke eyecatcher. Barbara blijft bescheiden onder het resultaat: “Het is vooral de prachtige omgeving die van deze woning zo’n succes maakt,” zegt ze. “Ik heb het uitzicht alleen maar op de mooist mogelijke manier proberen te omlijsten.”

Dat Oostenrijkse chalets niet per se de traditionele weg moeten volgen om gezellig te zijn, bewijst deze woning. Het duurde even voor het echtpaar goede compromissen kon sluiten wat de stijl betreft, maar het resultaat is tijdloos en zal vele jaren blijven inspireren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by James Stokes

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​