ILB staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen naargelang ieders budget en heeft zich ontpopt tot een kwaliteitslabel. Met hun persoonlijke aanpak, professioneel advies en een vakkundige realisatie en plaatsing brengen ze ieder project tot een goed einde.
Sinds 1999 garandeert ILB een persoonlijke aanpak voor al haar klanten. Met hun interieurontwerper Steven Gielen worden de wensen van de klanten vertaald naar een tekening die meteen een realistisch beeld geeft. De interieur- en bouwexpert streeft bij ieder project naar perfectie dankzij hun sterk oog voor detail. ILB volgt de nieuwste trends in materialen en kan een waaier aan mogelijkheden aantonen. Ze zien het volledige plaatje en creëren zo optimale harmonie, volgens strakke en eenduidige normen op het vlak van eindafwerking. Daarnaast zijn ze trots dat ze staan voor Belgische makelij waarachter passie en perfectie schuilgaan. Verder bieden ze ook voor bedrijven en ondernemers oplossingen op maat.
Passie voor vakmanschap en het streven naar perfectie
Interieurontwerper Steven Gielen nam zowel het binnen- als buitenontwerp van deze woning voor zijn rekening. ILB staat bekend om hun gebruik van natuurlijke en tactiele materialen. “De grondige renovatie van een bestaande vrijstaande woning werd in de breedte uitgebreid om zo tot een betere indeling en circulatie te komen alsook om de woning open te werken naar het naastliggend bos. De volledige bovenverdieping werd vervangen door een nieuwe verdieping en dakstructuur in CLT,” horen we van Gielen. Hierbij waren de belangrijkste wensen het heruitvinden van volumes en de woning laten overvloeien in de natuur. Dat gebeurde door er een eenvoudige archetypische vorm aan te geven, met een uitsprong in spiegelpanelen die de omgeving nog eens extra reflecteert. Verder werd er ook gestreefd naar energiezuinigheid en circulariteit. Zo werd heel de verbouwing in CLT uitgevoerd, de tegelpannen van de originele woning werden gerecupereerd en verwarming en sanitair warm water gebeuren via een geothermische warmtepompinstallatie.
Het interieur werd vrij eenvoudig gehouden, zowel wat betreft het meubilair als de sobere kleurtinten. Een aantal elementen breken die eenvoud echter op mooie wijze open. Strakke lijnen worden afgewisseld met expressieve stukken doorheen de woning. De opvallende zwarte stalen elementen vormen de leidende factor doorheen het geheel. Het gebruik van de hoofdzakelijke aardse tinten waarbij zowel heel wat ingemaakte kasten als muren en plafond in een stucco-schildertechniek zijn uitgevoerd, worden gecontrasteerd met donker gebeitste eiken elementen. Voor de vloeren werd gekozen voor gezeept visgraatparket en blauwe waaltjes. Verder kwam er erg veel maatwerkmeubilair aan te pas. Ook een aantal designklassiekers die de bewoners reeds in hun bezit hadden, zoals een Tulip Table, Bertoia Chairs en de Wiggle chair, kregen een plaatsje. De eettafel is dan weer een eigen ontwerp van Steven Gielen.
Dit minimalistische interieur staat voor natuurlijk licht en oog voor detail, en sluit op die manier naadloos aan bij de andere projecten van ILB. Met een aantal eenvoudige ingrepen was het mogelijk om deze woning volledig te transformeren naar een ware oase van rust. “Keep it simple, real and practical” is een van hun motto’s, en die ze hebben hier helemaal waargemaakt.
Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.
Photography by Cafeïne