fbpx

Multifunctioneel paviljoen

Multifunctioneel paviljoen

Multifunctioneel paviljoen

Het werk van nōmar architects speelt zich altijd af rond het belang van een dialoog. Deze keer nam dit de vorm aan van de interactie tussen een bestaande woning en een bijgebouw in de tuin. Naar goede gewoonte leverden ze een ontwerp af dat klare taal spreekt en vanuit een sterk idee vertrokken is. Maak kennis met Pavilion en laat je in de watten leggen door een strak maar sfeervol resultaat.

Dit project vond plaats in een residentiële wijk van Lievegem, Oost-Vlaanderen en had als doel een tuinkantoor worden. Vanaf het begin was het duidelijk dat de cohesie met de primaire woning onontbeerlijk was, dus vertrok het team van daar. Beide gebouwen staan vrij dicht bij elkaar, dus besloten ze om de verticale lijnen van het paviljoen het meest te accentueren. Een handig instrument hiervoor waren de zuilen die aan de buitenkant werden geplaatst, bestaande uit hout, en dus passend in het oog springen. Tegelijkertijd bewezen die een vlotte match te zijn met het donkere hout in de gevel. Deze elementen staan samen garant voor een minimalistische uitstraling die mede tot stand werd gebracht door de verschillende volumes uitgebreid op elkaar af te stemmen.

De strakheid die je aan de buitenkant waarneemt, wordt langs binnen trouwens verder uitgebreid. Let bijvoorbeeld op de bakstenen vloer en de volledig zwarte muren. Dankzij de grote tafel kan je hier met meerdere mensen plaatsnemen, maar ook in je eentje is dit de ideale plaats om je neer te zetten en productief te wezen. Enkele decoratieve kaders en bloemstukken zorgen voor een huiselijke sfeer zonder afleidend te zijn. Verder werd ook aan een gemakkelijkere stoel met kussens gedacht en een set bijzettafeltjes. Via de glazen deuren van vloer tot plafond kan je in slechts enkele stappen overgaan tot het zwembad: het nuttige aan het aangename koppelen gebeurde zelden zo snel.

Hier kan je echt het nuttige aan het aangename koppelen

Met Pavilion bewijst nōmar architects opnieuw dat ze perfect aanvoelen hoe ze iets bestaands nog beter kunnen maken. Dit tuinkantoor is namelijk net de aanvulling die de bewoners zochten voor hun thuis. Deze succesvolle samenwerking is een goede weerspiegeling van de tevredenheid waarmee ze elke opdrachtgever achterlaten. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Pilar Shoots 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​