fbpx

Verscholen volume

Verscholen volume

Verscholen volume

Een serene omgeving waar de Spaanse zon je optimale rust brengt, dat is pas genieten. Net zulke interieurs die warmte, vrede en verbondenheid uitstralen zijn hetgeen waar bureau Viraje Arquitectura oog voor heeft. Droom samen met ons weg van Casa Serena, een fijne villa gelegen tussen de Valenciaanse bossen.

Midden in een groene omgeving, ergens in het oosten van Spanje, ligt een prachtige villa verscholen: Casa Serena. Anders dan bij andere projecten vormde volgens de architecten de natuur bij de aanzet van het project een obstakel: “Aangezien een beek net naast het gebouw stroomt, moesten we een oplossing vinden om het bouwwerk te beschermen tegen het water.” Daarom besloten de experten inventief te werk te gaan en de funderingen te ondersteunen met prisma’s, waardoor het water geen schijn van kans had om in de constructie te dringen. 

De verhoging van de volumineuze villa biedt heel wat potentieel: door het geheel volledig te verhogen, hebben de architecten het mogelijk gemaakt om vanaf de eerste verdieping een adembenemend uitzicht over het dennenbos te creëren. Fantastisch wakker worden dus, vanuit de verschillende slaapkamers, maar bovenal vanuit de masterbedroom. Niet alleen vanuit het slaapgedeelte, maar ook vanuit de woonkamer kan je van een fijn zicht genieten; ze grenst namelijk aan de tuin, waar het blauwe water van het zwembad op je wacht. Heerlijk tafelen buiten of binnen? Het kan allemaal aan de houten design tafels. En dankzij de elegante houten keuken met diepbruine kleur kan je de lekkerste gerechtjes klaarmaken. Bijbabbelen met een digestief in de hand doe je met veel plezier binnen in de zithoek, waar een opvallende stenen salontafel pronkt, of in de gezellige sofa op het terras. 

De interieursector is altijd in volle bedrijvigheid.

Dankzij verschillende nissen zorgt de totale constructie voor voldoende bescherming tegen de Spaanse zon. Daarnaast geeft het minimalistische geheel van strakke lijnen en eenvoudige vormen een rustige uitstraling. Door het mooie evenwicht van steen, hout, beton en staal voel je je meteen thuis in dit huis.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Sonia Sabnani

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​