Natuurlijke balans

Het geheel van een woning is als een orkest: je moet erin slagen verschillende partijen naar een toonvaste harmonie te brengen. Deze indrukwekkende woonst in Kruishoutem mag zich zonder schroom tot die succescategorie rekenen, want de balans die de verscheidene ruimtes onderling in stand houden, is moeilijk te missen. We nemen je graag mee om binnen een kijkje te nemen.

Anne-Cathérine Ramboux is een interieurontwerpster die actief is in Oost- en West-Vlaanderen. De projecten waar ze met de studio haar schouders onder zet, zijn zonder uitzondering een sprekende getuigenis van haar aandacht voor natuurlijke materialen. Om zichzelf keer op keer te kunnen toeleggen op een nieuwe uitdaging, vindt ze het belangrijk om een overzichtelijke totaliteit tot leven te wekken met zeldzame details. Door coherentie een vereiste te maken voor een geslaagd project, bouwt ze een portfolio op dat zonder uitzondering naar een allesomvattende sereniteit rijkt. Deze keer werd die methodologie toegepast op een woning in Kruishoutem, waar ze samen met collega Justine Verhamme aan werkte. Op de benedenverdieping vestigen we onze blik al snel op de glazen deuren die de ruimte groter doen ogen en tegelijkertijd het binnenvallend licht beter laten doorstromen. Een tweede element om mee te pronken, is het omvangrijke keukeneiland dat overloopt in een eettafel die je onmiddellijk aanzet tot plaatsnemen.

In deze woning verzoenen eenvoud en doordachtheid zich zonder problemen met elkaar.

Zoals in veel projecten van de studio lag ook hier de nadruk op het gebruik van natuurlijke materialen en warme tinten. Dankzij de vloeiende verbindingen heerst er een gevoel van familiale verbondenheid, bijvoorbeeld door de nachthal open te maken en te laten neerkijken op de benedenverdieping. Een andere verbindende factor is de aanwezigheid van hout; zowel in de keuken als in de slaapkamer is het onmogelijk dit materiaal te missen. Op die manier wordt de neutraliteit van het palet gecombineerd met een lay-out die een gemoedelijke sfeer uitspreekt. Doordacht en eenvoudig zijn dan ook sleutelkenmerken die zich hier zonder morren met elkaar verzoenen.

Door te rekenen op haar vertrouwde manier van aanpakken, kon de interieurontwerpster wederom een magnifiek resultaat presenteren dat de harmonie van haar eerder portfolio verder uitbreidt. We zijn blijvende fan van de balans die zich doorheen de ruimtes uitstrekt en zullen nog lang nagenieten van dit project.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…