Woning met klasse

Dit oude herenhuis werd door het team van JUMA Architects gerenoveerd met oog voor detail en de geschiedenis van de woning. Dankzij het subtiele kleurenpalet en het vele maatwerk is dit een residentie waar harmonie en rust primeren, terwijl ook authenticiteit en comfort gegarandeerd blijven.

Achter het architectenbureau uit Sint-Martens-Latem staan Julie Van de Keere en Mathieu Luyens, die al sinds 2009 prachtige residenties verwezenlijken. Persoonlijk contact met de klant is voor hen fundamenteel: een woning moet in de eerste plaats de persoonlijkheid van de klant uitstralen en emoties oproepen. Al hun ontwerpen zijn een mooie samenkomst van functionaliteit en esthetiek. Het bureau streeft in ieder project naar duurzame, hedendaagse ontwerpen die tijdloos zijn.

Deze elegante, luxueuze herenwoning is het resultaat van een volledige renovatie door het duo. Een eerste opvallend element is dat er van kwaliteitsvolle materialen gebruik is gemaakt. Die benadrukken de serene sfeer die al wordt gecreëerd door de ligging: de woning bevindt zich namelijk vlak bij het water. Het was van belang om de rijke geschiedenis van de residentie te eren, en dus werd er alles aan gedaan om het authentieke karakter en de charme van het huis te behouden. Zo werd dankzij een proces van zandstralen en kaleien de gevel in ere hersteld. De lichte gevel vormt een mooi contrast met de originele voordeur, die in hoogglans zwart werd geschilderd. Ook het oude parket met brede planken werd gerestaureerd. Daarnaast heeft de woning een achterliggende patio met zicht op de zwemvijver. De patio, die over een overdekt terras met geïntegreerde haard en sauna beschikt, trekt meteen de aandacht bij wie de woning binnenkomt. Ze kan het hele jaar door gebruikt worden en zal ongetwijfeld voor oneindig veel gezelligheid zorgen.

De woning heeft een prachtige achterliggende patio met zicht op de zwemvijver

Het kleurenpalet van de woning is eenvoudig en eenduidig gehouden. Er werd vooral voor wittinten gekozen, afgewisseld met een aantal donkere tonen, onder andere in de kasten en de trap. De roestbruine accenten in de woonkamer garanderen dan weer extra gezelligheid. Ook interessant is dat er in de hele woning gebruik werd gemaakt van de nieuwste technieken om ultiem comfort te waarborgen. Door middel van vloerverwarming en convectoren werd de verwarming zoveel mogelijk weggewerkt en er werd een domotica-systeem geïnstalleerd.

Dit project van JUMA Architects combineert het beste van beide werelden: de authenticiteit van een prachtig herenhuis met een eigentijdse inrichting en de nieuwste technologieën. Kortom: een woning met klasse die blijft verbazen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…