Natuursteen met een special touch

Het Belgische merk Van Den Weghe moeten we je vast niet meer voorstellen. Onder het motto ‘Setting the tone in stone’ levert het bedrijf prachtige natuursteen en marmer af, voor de perfecte afwerking van je woning. We nemen je mee naar een project dat toont hoe hun producten een interieur naar een hoger niveau kunnen tillen.

Van Den Weghe is ondertussen een gevestigde waarde in België. Ze verwerken steen voor allerlei toepassingen en dat voor zowel interieur als exterieur. Denk daarbij onder meer aan werkbladen voor keukens en badkamers, vloer- en wandbekledingen en unieke haardopstellingen. Door te streven naar constante vernieuwing en vakmanschap hoog in het vaandel te dragen, staan ze wereldwijd bekend als high-end bedrijf met een scherp oog voor luxueus design. Er wordt voortdurend gezocht naar de beste stenen en platen, die daarna in hun atelier verwerkt kunnen worden. Dat leidde al tot mooie samenwerkingen met grote namen als Glenn Sestig, Joseph Dirand en Jean Nouvel. Ook bijzonder: in 2017 leverde het bedrijf steen aan voor het Louvre in Abu Dhabi, in samenwerking met Nouvel. Deze realisaties tonen alleen maar aan dat het bedrijf ook echt de toon weet te zetten met hun producten.

Voor het ontwerp van het project dat we hier voorstellen, was het team van Britsom Philips Architecten verantwoordelijk. Kordekor zorgde voor de perfecte uitvoering en Van Den Weghe leverde vanzelfsprekend de beste natuursteen aan. In de badkamer en de inloopkast gebruiken ze Pocahodas marmer, met een afwerking in verzoet. Pocahodas is een Griekse marmersoort met een interessante groen-gouden kleurencombinatie. Het marmer trekt meteen de aandacht en past bovendien mooi bij het donkere hout en de mozaïeken in de douche. De groentinten van het marmer komen daar namelijk in terug, wat een rustig geheel tot stand brengt.

Onder het motto ‘Setting the tone in stone’ levert Van Den Weghe prachtige natuursteen en marmer af, voor de perfecte afwerking van je woning.

Tussen ontwerp en materialen vinden we altijd een bijzondere wisselwerking. Een ontwerp kan alleen maar tot zijn recht komen door voor de juiste materialen te kiezen; materialen komen daarentegen pas echt tot hun recht in een ontwerp waarin ze de kans krijgen om te spreken. Deze badkamer is daar het perfecte voorbeeld van. Door het design vrij eenvoudig te houden, kan het marmer immers pas echt schitteren.

Deze badkamer demonstreert helemaal waar Van Den Weghe voor staat: vernieuwing, vakmanschap en luxueuze materialen. Dat hun marmer de perfecte afwerking vormt voor deze ruimte blijkt duidelijk uit de foto’s. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…