Een nieuwbouwproject moet natuurlijk aan al je wensen en verwachtingen voldoen, maar in de eerste plaats is het de bedoeling dat het een woning wordt waar verschillende generaties na elkaar vol passie kunnen leven. Deze realisatie van interieurarchitect Nils Van der Celen kan beide vakjes aanvinken, want een familiewoning als deze is een echt pareltje om te koesteren.
Het resultaat van een visionaire aanpak stelt nooit teleur. Project ZOE genoot namelijk een invulling door Nils Van der Celen en zijn team. Voor hem moet een interieur een realistische meerwaarde zijn voor de levensstijl van de bewoners. Hedendaags zonder trends te adopteren en sereen zonder oninteressant te zijn; dat zijn beschrijvingen waar de interieurarchitect zijn werk graag mee associeert. Logica en creativiteit zijn beide een houvast die doorheen zijn gehele portfolio terugkeren, terwijl details natuurlijk ook een constante bekommernis zijn. Verder dienen de gebruikte materialen altijd een uitgedokterd evenwicht te bezitten en bestaat de studio’s methodologie uit duidelijk gedefinieerde stappen die een geslaagd eindproduct garanderen. De kennismaking met de cliënt en de informatieve voorbereiding zijn elke keer opnieuw het startpunt van alles, waarna de ontwerpfase voor een stevig onderbouwd concept zorgt. Na een intensieve maar spannende uitvoering die alle ideeën concreet maakt, zijn ontwerper en klant beide een aangename samenwerking rijker. Voor het schrijnwerk van deze realisatie werd de studio bijgestaan door PNI projects.
Een keramisch werkblad maakt het plaatje af met een mooie retrolook
Dit keer werden die stappen doorlopen voor een nieuwbouw gezinswoning in Zoersel. De toekomstige bewoners vonden het vooral van belang dat het interieur ruim zou zijn en het binnenvallende daglicht optimaal benut werd. Wie de residentie betreedt, zal al snel de aandacht op de keuken richten. Die werd namelijk zo open mogelijk gemaakt en onderhoudt een duidelijke dynamiek met de aangrenzende leefruimte. Bovendien beslaat het eiland maar liefst vier-en-halve meter, waardoor er tal van opberg- en zitmogelijkheden zijn. Een keramisch werkblad maakt enerzijds het plaatje af met een mooie retrolook en maakt anderzijds duidelijk dat het een uitstekend alternatief is voor natuursteen. Daarnaast telt het interieur een prachtig haardmeubel dat op maat ontworpen werd. Qua materialen sloeg de studio een tijdloze richting in door natuurlijk eikenfineer en parket samen te brengen met een vloer in beige microtopping.
Een neutraal kleurenpalet zorgt onmiddellijk voor een onmiskenbare sereniteit, en dat is in deze residentie niet anders. Op deze manier oogt de leefruimte extra uitnodigend en sfeervol. Door meerdere lichte tinten te hanteren, lopen de verschillende zones zonder weerstand in elkaar over. Op de bovenverdieping wordt het witte karakter van de woonst verdergezet. In de badkamer pronkt een vrijstaande badkuip met zijn hoge vormen en zet de ruime douche aan tot een uitgebreid wellness-moment.
Project ZOE is een woning die volledig beantwoordt aan de verwachtingen van een levendig gezin. Interieurarchitect Nils Van der Celen ontwierp een woonst waar een tijdloze ruimtelijkheid heerst en neutrale tonen de bovenhand hebben. We werden volledig overtuigd van de stempel die hij op dit project drukte en zijn alvast benieuwd met welk prachtig ontwerp hij volgende keer uit de hoek zal komen.
Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.