fbpx

Passie in de groei

Passie in de groei

Passie in de groei

Het was een intuïtieve drang naar doordachte interieurs en objecten met een verhaal die aan de oorsprong van Rénu Design ligt. Oprichter Christophe Glorieux had altijd al een passie voor de invloed die de juiste stukken op een ruimte kunnen hebben. Een groeiende collectie voor privégebruik en vrienden mondde uit in een groter project, met een showroom en pop-up store in Knokke als gevolg. We hadden de kans de designliefhebber enkele vragen te stellen.

Hoe is je liefde voor design ontstaan?
“Die is gestaag gegroeid. Ik kocht altijd al graag stukken voor mezelf. Na een lange tijd in Brussel gewoond te hebben en daar op ontdekkingstocht te gaan, en ook op vakantie altijd naar mooie stukken te zoeken, is dit uiteindelijk uitgegroeid tot meer. Daarnaast heb ik altijd een interesse gehad in literatuur over design.”
 
Welke trends zijn volgens jou belangrijk in design?
“Je ziet nu dat er vaak teruggegrepen wordt naar de lijnen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Naast de esthetiek moet het functionele gebruik ook top zijn, wat die periodes volledig uitademen. Bij minder kwalitatieve stukken wordt dat laatste soms vergeten.”

Naar wie kijk je op?
“Een van mijn favorieten blijft Ludwig Mies van der Rohe, hij blijft voor mij een heel belangrijke figuur. Op Belgische bodem ben ik natuurlijk fan van alles wat Vincent Van Duysen doet; zowel qua architectuur als qua design vind ik hem heel sterk. Hij verdient later zeker zijn eigen plek in de geschiedenis.”
 
Hoe voel je aan wat voor klanten de beste keuzes zijn?
“Veel vragen stellen. Ik verkoop niet graag om enkel te verkopen. Ik begrijp graag wie mijn klanten zijn, hun gewoontes, wat ze willen en nodig hebben, etc. Op die manier ga ik op zoek naar het juiste stuk voor hen, terwijl ik steeds mee nadenk in hun belang.”

“Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van.” 

Materialen die je voorkeur genieten?
“Leder vind ik fantastisch, dat kan zo goed leven. Een stoel met een mooie patine is mij enorm waardevol, omdat je dat echt moet vinden en niet zomaar kan kopen. Ik heb ook vaak mooie houtobjecten, die kunnen heel snel een interieur de nodige warmte geven. Glas en chroomstaal zijn ook altijd dankbare producten, bijvoorbeeld in combinatie met leder.”
 
Belangrijkste wensen bij de selectie van je stukken?
“Mijn stukken moeten vooral een ziel hebben. Nieuwe items zal je daarom minder bij mij terugvinden. Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van. Elk stuk passeert door mijn handen en ik koop elk item zeer bewust aan.”

Het is overduidelijk dat Glorieux zijn collectie met een doortastende passie aankoopt en verkoopt. Door steeds op zoek te gaan naar eigenheid, zowel in de design items als in de vragen waarmee klanten tot bij hen komen, verzekert hij dat hij er alles aan doet om de sector met persoonlijkheid te navigeren. We wensen hem uiteraard nog veel toekomstig succes toe.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​