fbpx
Search
Close this search box.

Passie in de groei

Passie in de groei

Passie in de groei

Het was een intuïtieve drang naar doordachte interieurs en objecten met een verhaal die aan de oorsprong van Rénu Design ligt. Oprichter Christophe Glorieux had altijd al een passie voor de invloed die de juiste stukken op een ruimte kunnen hebben. Een groeiende collectie voor privégebruik en vrienden mondde uit in een groter project, met een showroom en pop-up store in Knokke als gevolg. We hadden de kans de designliefhebber enkele vragen te stellen.

Hoe is je liefde voor design ontstaan?
“Die is gestaag gegroeid. Ik kocht altijd al graag stukken voor mezelf. Na een lange tijd in Brussel gewoond te hebben en daar op ontdekkingstocht te gaan, en ook op vakantie altijd naar mooie stukken te zoeken, is dit uiteindelijk uitgegroeid tot meer. Daarnaast heb ik altijd een interesse gehad in literatuur over design.”
 
Welke trends zijn volgens jou belangrijk in design?
“Je ziet nu dat er vaak teruggegrepen wordt naar de lijnen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Naast de esthetiek moet het functionele gebruik ook top zijn, wat die periodes volledig uitademen. Bij minder kwalitatieve stukken wordt dat laatste soms vergeten.”

Naar wie kijk je op?
“Een van mijn favorieten blijft Ludwig Mies van der Rohe, hij blijft voor mij een heel belangrijke figuur. Op Belgische bodem ben ik natuurlijk fan van alles wat Vincent Van Duysen doet; zowel qua architectuur als qua design vind ik hem heel sterk. Hij verdient later zeker zijn eigen plek in de geschiedenis.”
 
Hoe voel je aan wat voor klanten de beste keuzes zijn?
“Veel vragen stellen. Ik verkoop niet graag om enkel te verkopen. Ik begrijp graag wie mijn klanten zijn, hun gewoontes, wat ze willen en nodig hebben, etc. Op die manier ga ik op zoek naar het juiste stuk voor hen, terwijl ik steeds mee nadenk in hun belang.”

“Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van.” 

Materialen die je voorkeur genieten?
“Leder vind ik fantastisch, dat kan zo goed leven. Een stoel met een mooie patine is mij enorm waardevol, omdat je dat echt moet vinden en niet zomaar kan kopen. Ik heb ook vaak mooie houtobjecten, die kunnen heel snel een interieur de nodige warmte geven. Glas en chroomstaal zijn ook altijd dankbare producten, bijvoorbeeld in combinatie met leder.”
 
Belangrijkste wensen bij de selectie van je stukken?
“Mijn stukken moeten vooral een ziel hebben. Nieuwe items zal je daarom minder bij mij terugvinden. Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van. Elk stuk passeert door mijn handen en ik koop elk item zeer bewust aan.”

Het is overduidelijk dat Glorieux zijn collectie met een doortastende passie aankoopt en verkoopt. Door steeds op zoek te gaan naar eigenheid, zowel in de design items als in de vragen waarmee klanten tot bij hen komen, verzekert hij dat hij er alles aan doet om de sector met persoonlijkheid te navigeren. We wensen hem uiteraard nog veel toekomstig succes toe.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Thuis op ’t Zuid

Immokantoor L’AGENCE uit Antwerpen-Zuid matcht met een persoonsgerichte aanpak en indrukwekkende kennis karaktervolle woningen met de juiste mensen.

Lees meer…
Tabula rasa voor meer woonplezier

In je eigen woning opnieuw beginnen is niet altijd vanzelfsprekend. Het Spaanse Destudio Arquitectura kreeg van deze klanten de opdracht om hun bestaande thuis een andere invulling te geven en zo klaar te stomen voor een nieuwe fase in hun

Lees meer…
Vraagstuk in coördinatie

Renoveren hoeft geen synoniem te zijn voor opnieuw beginnen. Vaak willen bewoners de troeven van het initiële pand in sterke mate conserveren en aanpassen aan inmiddels meer hedendaagse behoeften en standaarden. Dit is het merendeel van de tijd geen makkelijke

Lees meer…
Kasteeltje gerestaureerd met finesse

Enkele jaren geleden ging een ambitieuze renovatie van start in dit kasteeltje in Oost-Vlaanderen. Het gebouw dateert uit 1842 en bracht dus een schat aan rijke geschiedenis met zich mee. Voor de keuken werd er gerekend op bulthaup, die met

Lees meer…
Iets drinken met AI

Zag je al eens een koffiemachine geïnterpreteerd door AI? Ze vertegenwoordigen een fascinerende samensmelting van traditionele koffiebereiding en geavanceerde technologie. Erg kleurrijk, vol fantasie en misschien wel iets dat we later zelf in onze keuken hebben staan: deze visualisaties zijn

Lees meer…
Latijns-Amerika op je bord

Nog niet zo lang schittert er een nieuw juweel in Kortrijk, een plek waar de Latijns-Amerikaanse cultuur en keuken tot leven komen: Choclo. Het restaurant is een eerbetoon aan de warmte en gastvrijheid van de regio, waarvan de essentie rechtstreeks

Lees meer…
Rijd met auto-iconen in de Alpen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari vindt het International Concours of Elegance in St. Moritz plaats. Voor autoliefhebbers is het een gekend evenement, want ieder jaar vind je er een selectie die zeldzame en speciale voertuigen bij elkaar brengt.

Lees meer…
Recyclagedesign voor groot en klein

Als designmerk met een ethische insteek kan ecoBirdy meer dan tellen. Het initiatief werd geboren uit een diepe toewijding aan het milieu en een verlangen om positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we denken over design en

Lees meer…
Tapijten eren architectuuriconen

Delicate architectuur is prachtig op zich, maar de gepaste decoratie maakt indrukwekkende bouwwerken nog beter. Belgisch familiebedrijf BOMAT volgt met hun nieuwste collectie tapijten dezelfde redenering en draagt hun jongste ontwerpen op aan verschillende iconische architecten. The Archiscape is dan

Lees meer…