Passie in de groei

Passie in de groei

Passie in de groei

Het was een intuïtieve drang naar doordachte interieurs en objecten met een verhaal die aan de oorsprong van Rénu Design ligt. Oprichter Christophe Glorieux had altijd al een passie voor de invloed die de juiste stukken op een ruimte kunnen hebben. Een groeiende collectie voor privégebruik en vrienden mondde uit in een groter project, met een showroom en pop-up store in Knokke als gevolg. We hadden de kans de designliefhebber enkele vragen te stellen.

Hoe is je liefde voor design ontstaan?
“Die is gestaag gegroeid. Ik kocht altijd al graag stukken voor mezelf. Na een lange tijd in Brussel gewoond te hebben en daar op ontdekkingstocht te gaan, en ook op vakantie altijd naar mooie stukken te zoeken, is dit uiteindelijk uitgegroeid tot meer. Daarnaast heb ik altijd een interesse gehad in literatuur over design.”
 
Welke trends zijn volgens jou belangrijk in design?
“Je ziet nu dat er vaak teruggegrepen wordt naar de lijnen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Naast de esthetiek moet het functionele gebruik ook top zijn, wat die periodes volledig uitademen. Bij minder kwalitatieve stukken wordt dat laatste soms vergeten.”

Naar wie kijk je op?
“Een van mijn favorieten blijft Ludwig Mies van der Rohe, hij blijft voor mij een heel belangrijke figuur. Op Belgische bodem ben ik natuurlijk fan van alles wat Vincent Van Duysen doet; zowel qua architectuur als qua design vind ik hem heel sterk. Hij verdient later zeker zijn eigen plek in de geschiedenis.”
 
Hoe voel je aan wat voor klanten de beste keuzes zijn?
“Veel vragen stellen. Ik verkoop niet graag om enkel te verkopen. Ik begrijp graag wie mijn klanten zijn, hun gewoontes, wat ze willen en nodig hebben, etc. Op die manier ga ik op zoek naar het juiste stuk voor hen, terwijl ik steeds mee nadenk in hun belang.”

“Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van.” 

Materialen die je voorkeur genieten?
“Leder vind ik fantastisch, dat kan zo goed leven. Een stoel met een mooie patine is mij enorm waardevol, omdat je dat echt moet vinden en niet zomaar kan kopen. Ik heb ook vaak mooie houtobjecten, die kunnen heel snel een interieur de nodige warmte geven. Glas en chroomstaal zijn ook altijd dankbare producten, bijvoorbeeld in combinatie met leder.”
 
Belangrijkste wensen bij de selectie van je stukken?
“Mijn stukken moeten vooral een ziel hebben. Nieuwe items zal je daarom minder bij mij terugvinden. Objecten die een vorig leven hebben, daar houd ik van. Elk stuk passeert door mijn handen en ik koop elk item zeer bewust aan.”

Het is overduidelijk dat Glorieux zijn collectie met een doortastende passie aankoopt en verkoopt. Door steeds op zoek te gaan naar eigenheid, zowel in de design items als in de vragen waarmee klanten tot bij hen komen, verzekert hij dat hij er alles aan doet om de sector met persoonlijkheid te navigeren. We wensen hem uiteraard nog veel toekomstig succes toe.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Tekst: Cara Jacobs
Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Een familieverhaal met sterren en smaak

Restaurant De Leuf in het Nederlands-Limburgse Ubachsberg is veel meer dan een culinair trefpunt; het is het levenswerk van de familie Van de Bunt, gedragen door passie, vakmanschap en vernieuwingsdrang. Sinds de oprichting in 1988 door Paul en Sandra van

Lees meer…
Liefde voor desem

Ruim vier jaar geleden werd de lucht van de Voldersstraat in Gent voor het eerst doordrenkt met de geur van versgebakken brood. Mathieu Dierick opende er met Kultur Bakery zijn deuren en zijn hart, voor iedereen die houdt van heerlijk

Lees meer…
Eenvoud, warmte en karakter

​​In het hart van elk ontwerp schuilt een verhaal, een subtiel spel van creativiteit, vakmanschap en visie. Het nieuwste project van vers interieur, uitgevoerd door de gerenommeerde uitvoerder De Coene, is daar geen uitzondering op. De samenwerking tussen deze twee

Lees meer…
Wonen in warmte en sfeer

Midden in het pittoreske Nokere heeft Alto Interiors een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een nieuwbouwwoning werd omgetoverd tot een warme, stijlvolle en tijdloze thuis voor een jong koppel met hun kindje. De klassieke architectuur van François Vandamme vormde de perfecte basis

Lees meer…
Een sensorische reis door de Aziatische keuken

In het bruisende hart van Amsterdam bevindt zich Taiko Cuisine, een bekroond Aziatisch restaurant dat de grenzen van culinaire creativiteit verlegt. Met een focus op hoogwaardige ingrediënten en krachtige smaken onderscheidt het etablissement zich van andere restaurants met een gelijkwaardige

Lees meer…
Brutale poëzie en robuuste verfijning in STRATA

Combineer Tim Vranken, Middernacht & Alexander en Linde Freya Tangelder in een trio-tentoonstelling in Salone del Mobile te Milaan en wees getuige van een baanbrekende expositie. Salone is gehuisvest in een enorme industriële ruimte vlakbij de iconische Fondazione Prada. Het

Lees meer…
Stapsteen voor smaken

Sander Van de Walle bezorgt restaurant Caillou in Knokke-Heist een culinaire status om u tegen te zeggen. In een toegankelijke maar verfijnde omkadering schotelen hij en zijn ploeg de klanten seizoensgebonden gerechten voor die hen nog lang na thuiskomst bijblijven.

Lees meer…
Culinaire hoogvlieger met adembenemend uitzicht

Welkom bij Haut, een gastronomisch pareltje in Oostende. Dit restaurant, gelegen op de 28ste verdieping, biedt niet alleen een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn, maar ook een culinaire ervaring die zijn gelijke niet kent. Chef Dimitri Proost en zijn team

Lees meer…