Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde uit de jaren zestig onder handen mochten nemen. Het resultaat? Een strak design met een notenhouten hart.
Het creatieve ontwerpbureau Nils Van der Celen staat bekend om zijn focus op tijdloze, leefbare interieurs en zijn prachtige meubelstukken. Volgens de gelijknamige zaakvoerder is het interieur de directe context waarin het leven zich afspeelt, dus kan je maar beter voor een omgeving zorgen waarin je je goed voelt. De studio creëert geen thuis voor de persoon die je bent, maar voor de persoon die je wilt worden. Anders gezegd, moeten de concepten van het bureau een meerwaarde geven aan het leven van iedere klant. Dat doen ze door voornamelijk in te spelen op realistische, serene ontwerpen die de authenticiteit en het karakter van het kader respecteren. “Ieder voorstel werken we met veel precisie uit,” voegt de ontwerper toe.
Omdat de studio de droom van iedere bewoner waar wil maken, werken ze ook graag totaalrenovaties uit. Daarom ontstond ook Project SGR, een spiksplinternieuw totaalconcept. Het team had geen genade voor de originele muren en tekende een volledig nieuwe indeling uit. Op die manier ontstond bijvoorbeeld de connectie tussen de eet- en leefruimte. Daarnaast pronkt er nu ook een grote, gezellige keuken, waar plaats werd gemaakt voor een uitgestrekt eiland, bedekt met travertijn natuursteen. Daarbovenop lopen de elementen uit notelaar volledig door tot in de inkomhal. Het slaapgedeelte, bestaande uit een mastersuite met vestiaire en badkamer, werd vervolledigd met twee kinderkamers en een aparte kinderbadkamer. Op die manier hebben zowel de ouders als de kinderen de nodige ruimte.
Doorheen het volledige concept werd er bewust gekozen voor lichte, rustgevende tinten, omdat de interieurarchitecten de natuurlijke materialen zoals het notenhout graag wilden laten ‘poppen’. Daarom lieten ze ook beige microtopping en het lichte eikenparket naar voren komen. Daarnaast hielden ze vast aan de natuurstenen afwerkingen die voornamelijk in de keuken en de badkamers in het oog springen. De slimme variatie in de materialen waar Van der Celen mee speelt, daar zouden anderen binnen zijn vak zeker inspiratie uit kunnen putten. Alle beslissingen bijeen kwamen uit bij een succesvol resultaat dat de stijl van het bureau onmiskenbaar duidelijk maakt. Hopelijk komen er in de toekomst nog veel meer kansen op hun pad waarin ze hun visie in alle ruimte kunnen ontplooien.
Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.