Noties van notelaar & natuursteen

Noties van notelaar & natuursteen

Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde uit de jaren zestig onder handen mochten nemen. Het resultaat? Een strak design met een notenhouten hart.

Het creatieve ontwerpbureau Nils Van der Celen staat bekend om zijn focus op tijdloze, leefbare interieurs en zijn prachtige meubelstukken. Volgens de gelijknamige zaakvoerder is het interieur de directe context waarin het leven zich afspeelt, dus kan je maar beter voor een omgeving zorgen waarin je je goed voelt. De studio creëert geen thuis voor de persoon die je bent, maar voor de persoon die je wilt worden. Anders gezegd, moeten de concepten van het bureau een meerwaarde geven aan het leven van iedere klant. Dat doen ze door voornamelijk in te spelen op realistische, serene ontwerpen die de authenticiteit en het karakter van het kader respecteren. “Ieder voorstel werken we met veel precisie uit,” voegt  de ontwerper toe.

Omdat de studio de droom van iedere bewoner waar wil maken, werken ze ook graag totaalrenovaties uit. Daarom ontstond ook Project SGR, een spiksplinternieuw totaalconcept. Het team had geen genade voor de originele muren en tekende een volledig nieuwe indeling uit. Op die manier ontstond bijvoorbeeld de connectie tussen de eet- en leefruimte. Daarnaast pronkt er nu ook een grote, gezellige keuken, waar plaats werd gemaakt voor een uitgestrekt eiland, bedekt met travertijn natuursteen. Daarbovenop lopen de elementen uit notelaar volledig door tot in de inkomhal. Het slaapgedeelte, bestaande uit een mastersuite met vestiaire en badkamer, werd vervolledigd met twee kinderkamers en een aparte kinderbadkamer. Op die manier hebben zowel de ouders als de kinderen de nodige ruimte.

Geen thuis voor de persoon die je bent, maar voor de persoon die je wilt worden.

Doorheen het volledige concept werd er bewust gekozen voor lichte, rustgevende tinten, omdat de interieurarchitecten de natuurlijke materialen zoals het notenhout graag wilden laten ‘poppen’. Daarom lieten ze ook beige microtopping en het lichte eikenparket naar voren komen. Daarnaast hielden ze vast aan de natuurstenen afwerkingen die voornamelijk in de keuken en de badkamers in het oog springen. De slimme variatie in de materialen waar Van der Celen mee speelt, daar zouden anderen binnen zijn vak zeker inspiratie uit kunnen putten. Alle beslissingen bijeen kwamen uit bij een succesvol resultaat dat de stijl van het bureau onmiskenbaar duidelijk maakt. Hopelijk komen er in de toekomst nog veel meer kansen op hun pad waarin ze hun visie in alle ruimte kunnen ontplooien.

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Auteur: Emma Verstappen
Fotografie: Tijs Vervecken

Meer stories…

Jouw vakantiewoning, jouw stijl

Magie zit in de details. Als interieurvormgeefster zoekt Ines Van Mele naar natuurlijke perfectie, balans en harmonie. Ook in vakantiehuizen. Een tweede verblijf is niet zomaar een extra woning; het is een plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte,

Lees meer…
De culinaire vleugels van restaurant Pegasus

Stap binnen in de wereld van Pegasus, waar de culinaire kunsten de grenzen van het aardse overstijgen en je smaakpapillen de vrijheid van een mythische vlucht ervaren. Dit gastronomische pareltje maakt deel uit van hotel Recour, gelegen in een 18de-eeuws

Lees meer…
Creatieve keuken in een historisch decor

In het pittoreske Sint-Baafs-Vijve, verstopt in een oude vlasfabriek van 1907, ligt Lin’eau – een restaurant dat zijn gasten niet alleen voedt, maar onderdompelt in een unieke ervaring. Dit verborgen culinaire juweel heeft zichzelf gevestigd als een plek waar klassieke

Lees meer…
Grillen met passie in het hart van Roeselare

Het knetterende vuur van de grill, de geur van perfect gerijpt vlees en een warm welkom: dat is D’Hofstee in Roeselare. Achter dit restaurant schuilt een familieverhaal vol passie, vakmanschap en traditie. Chef Michael Decruw en gastvrouw Anouk Wilms, de

Lees meer…
De wereld rond met Restaurant CRKL

CRKL neemt jouw culinaire ervaring in eigen handen, van het begin tot het einde, de cirkel rond. Deze parel heeft zich in korte tijd op de gastronomische kaart van Roeselare en omgeving gezet. De drijvende krachten achter CRKL zijn chef-kok

Lees meer…
Een culinaire beleving waar seizoenen samensmelten

In een wereld waar gastronomie voortdurend evolueert, weet Restaurant Culinair, te Lauwe bij Menen, zich te onderscheiden door een verfijnde balans tussen klassieke technieken en moderne innovaties. Met een sterke focus op seizoensgebonden ingrediënten en een diepgewortelde passie voor vakmanschap,

Lees meer…
Ademen tussen Schotse ontembaarheid

De Schotse Hooglanden laten zich niet temmen. Wie dit najaar een reis plant, zetten we aan om vooral een ongerepte plek op te zoeken, voorzien van een unieke poëzie. Voor de nodige inspiratie mag je op ons rekenen, want de

Lees meer…
De wereld rond met Boîte Restaurant

Aan de Belgische kust, in het charmante Sint-Idesbald, vind je Boîte Restaurant, een bruisende en eigenzinnige plek waar smaak en beleving centraal staan. Achter dit unieke concept staat chef Hilde Stekelorum, een vrouw met een ongekende passie voor gastronomie en

Lees meer…