Wonen in stedelijke duurzaamheid

Thuiskomen in het centrum van de stad, er is weinig dat daar echt aan kan tippen. Lumeo van projectontwikkelaar Candor maakt dit waar in Antwerpen. Met een aanbod dat gaat van studio’s tot woningen belooft het complex een vaste schakel te worden te midden van centrale wijken waar op elke hoek een nieuwe beleving wacht.

Het Antwerpse stadsleven vanop de eerste rij meemaken en thuis toch stille momenten vinden, dat klinkt toch als de ultieme combinatie? Bij Lumeo kan het, en hoe. Op een centrale locatie komen bewoners thuis in een private binnentuin waar rustgevend groen bloeit en kinderen zorgeloos kunnen spelen. Groendaken stimuleren de stedelijke biodiversiteit en genereren een warmte-isolerend effect. Je hebt er de keuze tussen studio’s, appartementen met één, twee of drie slaapkamers, en penthouses en woningen met drie slaapkamers. Dankzij de visie van Binst Architects halen alle types residenties het meeste uit hun woonoppervlakte, wat betekent dat appartementen tot 154 vierkante meter groot zijn. Zo ging er veel aandacht naar het incorporeren van grote raampartijen en het ontwikkelen van een optimale circulatie. Ook belangrijk was de mogelijkheid om de wooneenheden flexibel in te richten. Een leven in een grootstad was nog nooit concreter.

Een leven in een grootstad was nog nooit concreter.

Verschillende types appartementen hebben het voordeel uitgerust te zijn met een inpandig terras, waardoor bewoners steeds van de buitenlucht kunnen genieten. Met een zuidelijke ligging en lichtrijke invulling zijn deze eenheden werkelijk pareltjes. Wie voor twee slaapkamers opteert, kan genieten van een van de unieke troeven van Lumeo. Zo bevatten de atelier appartementen met twee slaapkamers plafonds van 3,22 meter: ideaal voor wie een atelier, sport- of bureauruimte wenst te creëren. Daarnaast bieden de penthouses niet enkel drie slaapkamers, maar ook twee badkamers en twee terrassen. Ze voorzien dus indrukwekkend veel ruimte en geven ook nog eens uit op de omgeving en tuin. Ten slotte telt Lumeo een beperkt aantal stadswoningen, met met drie slaapkamers en twee badkamers. Een zeldzaam goed, want kwalitatief afgewerkte nieuwbouwwoningen in het centrum van Antwerpen liggen niet voor het rapen. Langs de voorkant kijken deze eenheden uit op de gemeenschappelijke binnentuin, terwijl de achterkant uitmondt in een eigen stukje privénatuur.

Elk project van Candor wordt ontwikkeld met aandacht voor duurzame woonoplossingen. Zorgen voor de toekomst van enerzijds onze planeet en anderzijds jouw investering is daardoor een zekerheid. Streven naar maximale isolatie en regenwaterinfiltratie zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Daarbovenop zijn ook zonnepanelen en optimale zonoriëntatie een vaste waarde voor hen. Dankzij groene kenmerken als deze werkt de ontwikkelaar projecten af die steeds een schot in de roos zijn. In het geval van Lumeo worden bewoners nog eens extra aangetrokken door de doordachte locatie van het complex. Alle Antwerpse hoogtepunten zijn snel te bereiken, oftewel met een korte fietsroute, een gezonde wandeling of een ritje op het tram- en busnetwerk. Hier kan je elke dag dus volop deelnemen aan wat het leven te bieden heeft. 

Lumeo is een project dat voor duurzame beweging staat. Met een gevarieerd aanbod in ruime wooneenheden kunnen bewoners kiezen uit een wijd gamma van mogelijkheden. De lichte en serene interieurs zijn de ideale basis om kalme momenten te beleven in een centrale stadsomgeving.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Candor

Meer stories…