fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…