fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Collectieve expertise in sereniteit

In het pittoreske Erpe-Mere ligt een nieuwe kijkwoning, Terracotta Touched, ontworpen door de getalenteerde interieurontwerpster Laura Calleeuw. Dit project belichaamt de essentie van verfijnd interieurontwerp en architectonisch vernuft, waarbij de naam subtiel verwijst naar de harmonieuze integratie van natuursteen, kunst

Lees meer…
Kleine producten, immense impact

Basalte is een universeel begrip als het over smart home-technologie gaat. Slimme en innovatieve oplossingen die tot stand komen met een verzorgd en uitzonderlijk elegant design zijn hun expertise. Het mogen dan visueel details zijn, maar dankzij hun tussenkomst beheer

Lees meer…
25 Jaar creatie met Studio Roderick Vos

Studio Roderick Vos, opgericht door het creatieve duo Roderick en Claire Vos, viert zijn 25-jarig jubileum. Gedreven door een gedeelde passie voor design, hebben ze een blijvende invloed gehad op zowel de Nederlandse als de internationale designwereld met hun verlichting,

Lees meer…
Plato’s allegorie voedt praktijkconcept

Af en toe nemen we je graag even mee naar verdere oorden om een opmerkelijk interieurproject van dichterbij te bekijken. Vandaag is dat in Valencia, Spanje. Daar ontwierp Viruta Lab een psychologiecentrum waar emotioneel welzijn voorop staat. Die focus vond

Lees meer…
Meesterwerk van integratie en luxe

In de wereld van bouwprojecten is Artea niet zomaar een aannemer; zij zijn de ambachtslieden van ieders dromen, de curatoren van ruimte en licht. Als pioniers in totaaloplossingen, worden de contouren van iedere visie tot leven gebracht door een team

Lees meer…
Parijse expo bejubelt vrouwelijke keramiek

Kunstenaars en hun werken etaleren in atypische ruimtes en formaten is de primaire focus van PICK-UP ART, een Parijse galerie opgericht door Julia Bidermann. Van 23 tot 30 mei kan je terecht op de expo genaamd “The symbolism of everyday

Lees meer…
Materialiteit aan tafel

Opgroeien in een familie van designliefhebbers laat duidelijke sporen na. Masoe Studio is een jong, Nederlands meubelmerk opgericht door Milan van Lange, die al sinds zijn kindertijd graag creatief met zijn handen bezig was. We leren hem en zijn team

Lees meer…
Heropleving in Antwerpen-Zuid

Een brand en uitgebreide waterschade hadden ervoor gezorgd dat deze woning in Antwerpen-Zuid aan een grondige herstelling en restauratie toe was. Die opdracht leek wel uitgevonden voor Maison Osaïn, want zij hebben er intussen hun handelsmerk van gemaakt om oude

Lees meer…
Een ode aan de schoonheid van het leven

Pierre Yovanovitch opende vorig jaar een nieuwe galerie in Parijs met een speciale jubileumcollectie van de iconische asymmetrische stoel in samenwerking met kunstenares Claire Tabouret. Spelend met de thema’s van kindertijd, beweging en kwetsbaarheid, integreren de stoelen het vakmanschap van

Lees meer…
Vakantieparels op Airbnb

De zomermaanden komen met rasse schreden dichterbij, vergezeld door vakantievooruitzichten. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel qua bestemming als qua soort accommodatie. Wij namen alvast een duik in het assortiment van Airbnb en zetten vier verschillende verblijven op een rijtje waar

Lees meer…