fbpx

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…
Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde

Lees meer…
Immersie in huislinnen

Waar toewijding gaat, volgt een verhaal. Achter Mirabel Slabbinck schuilt er een dat al in 1903 begon. Het bedrijf is gekend voor de sectorbepalende klasse waarmee ze bad-, bed- en tafellinnen op de markt brengen: een reputatie die vanaf het

Lees meer…
Rond en rond

Wanneer je buikgevoel spreekt, mag je het niet negeren. Interieurarchitect Arjaan De Feyter ontwierp een uitzonderlijke nieuwbouwwoning voor een koppel dat in een kwestie van slechts enkele dagen een grote stap besloot te zetten. In het siloproject staat letterlijke circulariteit

Lees meer…
Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…