fbpx
Search
Close this search box.

Puur en gezond

Puur en gezond

Puur en gezond

Gezond eten en Sandra Bekkari gaan hand in hand. Al vele jaren oogst ze succes met haar kookboeken en begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl en voedingspatroon. Haar keuken is kleurrijk, benaderbaar en oprecht. We gingen met haar in gesprek over haar kookfilosofie en haar inspirerende gerechten.

Oorspronkelijk van Oostende, maar intussen bekend over heel Vlaanderen. Sandra Bekkari en haar gerechten doen in elk huishouden een belletje rinkelen. Typerend voor haar keuken zijn de makkelijke recepten, pure smaken en gezonde ingrediënten. Initieel was ze actief als voedingsdeskundige, maar door de jaren heen nam koken zelf ook een steeds prominentere plaats in haar dagelijkse leven en carrière in. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode: een eenvoudig maar doeltreffend stappenplan dat deelnemers begeleidt naar een beter eetpatroon zonder afstand te moeten doen van lekker eten.

Waaraan kunnen mensen een gerecht van Sandra Bekkari onmiddellijk herkennen?
“Mijn gerechten zijn vooral rijk aan groenten, die staan namelijk altijd centraal. Verder is mijn keuken vooral eenvoudig en puur. Ik vind het belangrijk om iets authentieks neer te zetten.” 
Welke ingrediënten kunnen we te allen tijde bij je thuis terugvinden? 
“Sowieso veel groenten en fruit, net als olijfolie. In de winter koop ik meestal ook diepvrieserwtjes en -fruit, omdat het aanbod dan beperkter is. Ik ben ook grote fan van skyr, een yoghurt die oorspronkelijk uit IJsland komt en rijk is aan eiwitten. Eieren heb ik ook altijd in huis. Ze zijn ideaal om restjes groenten mee te verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een quiche of omelet. Kikkererwten kan je ook meestal bij mij terugvinden, net als granola. Ter afwerking voor soepen of salades gebruik ik graag iets crunchy. Noten, zaden en pitten zijn daar ideaal voor.”

Je materiaal hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn

In de keuken kan je zelf intussen uit een rijke ervaring putten, maar wat is je grootste advies voor beginners die hun kookervaringen willen uitbreiden? 
“Stap voor stap werken is heel belangrijk, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ik raad ook aan om mijn kookboeken door te nemen en twee à drie keer per week een nieuw recept uit te proberen dat je aanspreekt. Op die manier kan je het experimenteren gestaag opbouwen.” 
Welk keukengerei/materiaal zou elke hobbykok moeten hebben? 
“Ik zou beginnen bij de basis: een scherp keukenmes. Materiaal moet zeker niet te ingewikkeld zijn. Zelf ben ik altijd tevreden van een goede hakmolen. Mijn eigen keuken thuis is deels professioneel, omdat hier geregeld opnames gebeuren. Ik ben zelf enorme fan van mijn op maat gemaakte Aga-fornuis.” 
Wat heb je sinds het begin van je kookcarrière aangepast in je eigen keuken? Met welke apparatuur heb je je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen? 
“Anderhalf jaar geleden hebben we een grondige renovatie gedaan. Mijn keuken is vooral veel ruimer geworden. Dat is zeker geen overbodige luxe, aangezien ik er zowat 80% van mijn tijd spendeer (lacht). Een blender met een krachtige motor is voor mij zeker een groot pluspunt, de modellen van KitchenAid zijn bijvoorbeeld onverslijtbaar.” 
Als je een week lang gerechten uit slechts één keuken kon eten, dewelke zou dat zijn? 
“Ik zou zonder twijfel de Mediterrane keuken kiezen. De gerechten zijn steeds puur, gezond en authentiek. Ze maken uitgebreid gebruik van olijfolie en ik houd ook van het zomerse karakter. Daarnaast zijn maaltijden een echte beleving in die cultuur. Het eetpatroon is in de eerste plaats familiegericht, en daar houd ik van.” 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Karl Bruninx

Meer stories…

Authentieke schoonheid in modern comfort

Artique, onder leiding van de getalenteerde ontwerpster Daphné Callemeyn, verrast voortdurend met haar verbluffende ontwerpen die liefhebbers van landelijke interieurs in vervoering brengen. De concepten, hoewel doordrenkt van een nostalgische uitstraling, beloven ultiem modern comfort.

Lees meer…
Onze gift guide voor Kerst 2023

Er is geen eindejaarsperiode zonder cadeaus. Heb je nood aan inspiratie om die laatste geschenken in te vullen? Of moet je misschien nog een volledig lijstje afwerken? Geen nood, want met onze gift guide krijg je meteen ideeën waarmee je

Lees meer…
Boerderij krijgt lichtinval

Een oude boerderij voorzien van een bijkomende leefruimte is een opdracht die zonder problemen volbracht werd door interieurarchitecte Britt Van Namen. Zoals steeds streefde ze met haar team een tijdloos ontwerp na, gecombineerd met functionaliteit die op alles is afgestemd.

Lees meer…
Interieur vervolledigen met servies

Maison Osaïn transformeert oude gebouwen en geeft ze een nieuwe invulling. Reflectie, rust en aarding staan centraal in hun filosofie. Die wordt steeds concreter, want recent gingen ze van start met een collectie tafelservies die hun interieurs helemaal vervolledigt. Als

Lees meer…
Sierkussens van het moment

Sierkussens zijn al lang niet meer beperkt tot hun functionele rol als zachte ondersteuning voor comfort. In de wereld van interieurdesign hebben ze zich ontwikkeld tot krachtige statementstukken, die de esthetiek van een ruimte kunnen transformeren. Dit seizoen staan vooral

Lees meer…
Ouderlijke woning blijft thuis

Interieurarchitecte Loes Loodts is een frisse wind in het Antwerpse. Al enkele jaren staat ze aan het hoofd van haar eigen studio, waarmee ze een stijl uitdrukt die gegrond is in elegant minimalisme en verfijning. Deze opdrachtgevers schotelden haar de

Lees meer…
Gedetailleerde imperfectie

Een thuisgevoel is geen optelsom van verschillende aspecten, maar iets ongrijpbaars. Interieurontwerpster Laura Calleeuw wist toch dat ontastbare concreet te maken met dit recente project. Voor deze nieuwbouwwoning in een groene omgeving moest ze namelijk gedetailleerde imperfectie opzoeken en verschillende

Lees meer…
Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…