fbpx

Renovaties in dialoog

Renovaties in dialoog

Renovaties in dialoog

Noterman en Infinity Creations staken de koppen bijeen voor de renovatie van deze charmante woning in de Vlaamse Ardennen. De bedrijven startten respectievelijk met een specialisatie in tegels en schilder- en behangwerken, maar zijn nu beide verder uitgegroeid tot sterke partners die een totaalrenovatie persoonlijk en kwalitatief tot een goed einde brengen.

Een realisatie van Noterman is herkenbaar aan de tijdloze stijl waarin een pure vormgeving prioriteert en het gebruik van lichte en aardse tinten die in verschillende maten, vormen en afwerkingen voorkomen. Daarnaast doet de firma regelmatig beroep op decoratieve verftechnieken als beton ciré. Het werk van Infinity Creations karakteriseert zich dan weer onder andere door toepassingen van mortex: een minerale micromortel op basis van kalk, cement en toeslagstoffen. Stijn en Jessy verkiezen zelf om beton circe of microcement van Cemher – een Spaans product – te gebruiken. Mortex leent zich tot verscheidene mogelijkheden, waardoor het een veelzijdig materiaal is. Noterman en Infinity Creations bundelden de krachten om een pastorij in de Vlaamse Ardennen om te vormen tot een aangename en lichtrijke gezinswoning. Aangezien het gebouw dateert uit de zestiende eeuw, was een renovatie intussen geen overbodige luxe geworden. We stelden beide firma’s enkele vragen over dit charmante en succesvolle project:

Kan je wat meer vertellen over het project dat jullie samen voltooid hebben?
Noterman: “Het landhuis heeft een fenomenaal uitzicht, waar de natuur tijdens het hele verbouwingsproject centraal stond. Zachte aardse tinten en natuurlijke materialen typeren zowel het interieur als het exterieur en gaan naadloos in mekaar over. De ruime woning is symmetrisch verdeeld, waarbij je rechts de ruime leefkeuken met eethoek hebt, die dankzij mooie boogramen in verbinding staat met de prachtig aangelegde tuin. Het linkerdeel van de woning omvat een bureelruimte, bezoekerstoilet en een gezellige eetruimte. De bovenverdieping telt vier slaapkamers, een fitnessruimte, een apart toilet en een masterbedroom met ensuite dressing en badkamer. Het verwarmde zwembad met Italiaanse mozaïeken zorgt samen met een prachtig ingericht poolhouse voor onvergetelijke momenten.”

Wat was op voorhand de visie van het project?
Noterman: “Een perfect huwelijk tussen esthetiek en functionaliteit moest voelbaar zijn, zowel in de interieurafwerking als in de aanleg van de uitgebreide tuinen rondom, waar alle aandacht uitgaat naar de aanwezige fauna en flora. Vandaar het gebruik van warme, natuurlijke materialen als puur eikenhout, Italiaanse marmer, exclusief meubelslag, designverlichting … in de volledige woning.”

Wat waren de belangrijkste wensen van de klant en hoe werden die ingelost?
Infinity Creations: “Een naadloze afwerking, onderhoudsvriendelijk, en vooral een warme uitstraling waren een must voor de afwerking van de badkamer. Een juiste combinatie van kleuren en materialen waren heel belangrijk. Door te werken met zachte kleuren creëren we een oase van rust. Hier hebben we dus zeker rekening mee gehouden bij de uitvoering van het project.”

Hoe zou je de stijl van de woning omschrijven? Wat moest het uitstralen?
Noterman: “Het authentieke karakter aan de buitenzijde vervlecht mooi met de moderne high-end designklasse van het interieur. Sereniteit is het woord voor dit tijdloos interieur met aardse tinten van vloeren tot wandafwerking, verlichting en raamdecoratie. De bronzen en zwarte accenten zorgen voor een luxe uitstraling.”
Wil je meer weten over Noterman en Infinity Creations? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images courtesy of Minotti

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​