fbpx

Vernieuwende kwaliteit

Minotti header image

Vernieuwende kwaliteit

Minotti header image

Vernieuwende kwaliteit

Minotti header image
Minotti verlegde in 2021 zijn grenzen met een outdoor collectie die woonervaringen naar een hoger niveau tilt. De collectie werd gezamenlijk gecoördineerd door architect Rodolfo Dordoni en kreeg in de handen van verschillende internationale designers vorm. Imagicasa is reeds bekend met Minotti en wil dan ook aandachtig stilstaan bij deze boeiende werken.
Je moet ons allang niet meer overtuigen van het kunnen van Minotti Studio. Het Italiaanse bedrijf beschikt al jarenlang over een reputatie die mijlenver tot in het buitenland reikt en is een van de luidste en interessantste stemmen op het gebied van hedendaags meubeldesign. Een van de belangrijkste karakteristieken in het design van Minotti is de vloeiende verbinding tussen binnen- en buitenruimtes. Het bedrijf tracht steeds de buitenoppervlakte tot een verlenging van het interieur te promoveren, opdat klanten hun woonervaringen tot het maximale potentieel kunnen beleven. Dit was dan ook de insteek voor de 2021 Outdoor Collection: met een bovenmaatse coherentie in stijl en design de strikte grenzen tussen binnen- en buitenmeubilair omverwerpen en klanten van de juiste stukken voorzien om een persoonlijk woongeheel te construeren. De collectie is het resultaat van Minotti’s divers team van internationale designers, waaronder het Italiaanse-Deense duo GamFratesi, de Japanse studio Nendo en Rodolfo Dordini zelf.
De 2021 Outdoor Collection bevat het vertrouwde oog voor kwaliteit en stijl dat we van het merk gewend zijn, maar brengt deze keer ook opvallend vernieuwende dimensies in de ontwerpen aan. In het verleden maakte Minotti zich materiaalmeester van hout, met een speciale liefde voor massief Iroko en teakhout. Verscheidene jaren maakte de studio exclusief gebruik van hout om zijn ontwerpen vorm te geven. Met deze collectie betreedt de studio onbekend terrein, want er werd beslist om voor de eerste keer een zitsysteem te ontwerpen dat een onverwachte combinatie van materialen laat zien. Zo bestaat de collectie uit aluminium, staal, hout, koord en Basaltina steen. Vernieuwend en fris, maar met de vertrouwde kwaliteit en afwerkingsgraad die we al jarenlang van het merk mogen verwachten. Het verbaast ons niet dat het resultaat een gesofisticeerde sfeer uitademt en met dezelfde ontspannen elegantie als binnenhuis ieders buitenruimte tot in de puntjes afwerkt.
Hoewel de hoge kwaliteit en stijl de rode draad doorheen de collectie vormen, is de verzameling stukken een divers geheel waar iedereen zijn gading kan vinden. Zo vind je in de 2021 Outdoor Collection sofa’s, armstoelen, chaise longues, kleine fauteuils en voetenbankjes. Daarnaast is er ook plaats voor salontafels met sculpturale vormen en tapijten die de meubels extra in de kijker zetten. De producten zijn stuk voor stuk uit specifieke openluchtmaterialen gemaakt en afgewerkt met bekleding die uit Minotti’s exclusieve textielcollectie werd geselecteerd. Het overkoepelende gevoel van de collectie is dat van convivialiteit en het koesteren van het gezamenlijke. Overigens zijn de stukken niet enkel geschikt voor privéwoningen, maar ook voor de buitenruimtes van horecagelegenheden of jachthavens. Dit maakt dat de collectie uiterst veelzijdig is en in verscheidene situaties je dag net dat tikkeltje beter maakt. Of je nu thuis bent of de horeca bezoekt, en of het nu gaat om ontspanning, dineren of converseren, de Outdoor Collectie van Minotti is in elk scenario een grote meerwaarde.
Wil je meer weten over Minotti’s Outdoor Collection? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images courtesy of Minotti

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​