Ruimte vol eenvoud

Grote families hebben een woning nodig waarin iedereen toch een eigen plekje kan vinden. Dat zal alvast geen probleem zijn voor de toekomstige bewoners van dit pand in Oekraïne, want met maar liefst zes slaapkamers heerst hier een overvloed aan ruimte. Vervoeg ons bij het bekijken van New Side en laat je mee verrassen door de architecturale lijnen waarop het geheel rust.

Vanaf het begin lieten de cliënten geen twijfel bestaan over de richting die ze met hun nieuwe woning wilden inslaan, en we kunnen hen daar enkel gelijk in geven. Zo werd Makhno Studio verteld dat ze een sterke voorkeur hadden voor beige en zandkleurige tinten. Dat palet werd dus logischerwijs over de totale lijn aangehouden, waardoor het ontwerp uitkwam bij een bevredigend resultaat dat de ideale achtergrond is voor een bruisend en avontuurlijk gezinsleven. Een andere prioriteit was de aanwezigheid van duidelijke, rechte lijnen die eenvoudig bleven maar tegelijkertijd een gesofisticeerd karakter hadden. In de leefruimte bereikte het team dit bijvoorbeeld aan de hand van een no-nonsense keukeneiland en een rechthoekige eettafel waar plek is voor het hele gezin. Een opvallend element, daarentegen, is de basis waar het meubel op rust, want die kreeg de vorm van de doorsnede van een boomstronk.

Wanneer de kleuren van je interieur een rustgevende uitstraling voortbrengen, dan moeten de materialen uiteraard in een gelijkaardige lijn liggen. In dit geval zorgden vooral hout, pleister en beton voor een dergelijke symfonie. Een uitstekende keuze, en zeker wanneer je van een gigantische open leefruimte als deze kan genieten. De slaapzone blijft echter niet achter: ook daar krijgen bewoners meer dan de nodige plaats. Naast de master bedroom biedt de woning drie slaapkamers voor de kinderen, alsook gastenkamers. Met niet minder dan zeven badkamers kan iedereen ook in alle privacy gebruik maken van het sanitair. De verschillende zones hebben niet alleen een doorlopend kleurenpalet en stijl, maar ook de alomtegenwoordige ramen versterken de cohesie in het ontwerp. Let onder andere in de hoofdslaapkamer op het wijde uitzicht via de glaswand.

Symfonie van hout, pleister en beton.

New Side is de thuis van een bloeiende familie die op zoek was naar een eenduidig ontwerp dat toch een speciaal gevoel creëert. Met de gebalanceerde paletten, open zichten en onuitputtelijke ruimte gaan we ervan uit dat ze meer dan gelukkig worden bij de gedachte hier nog vele jaren door te brengen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Makhno Studio

Meer stories…