fbpx

Ruimte vol eenvoud

Ruimte vol eenvoud

Ruimte vol eenvoud

Grote families hebben een woning nodig waarin iedereen toch een eigen plekje kan vinden. Dat zal alvast geen probleem zijn voor de toekomstige bewoners van dit pand in Oekraïne, want met maar liefst zes slaapkamers heerst hier een overvloed aan ruimte. Vervoeg ons bij het bekijken van New Side en laat je mee verrassen door de architecturale lijnen waarop het geheel rust.

Vanaf het begin lieten de cliënten geen twijfel bestaan over de richting die ze met hun nieuwe woning wilden inslaan, en we kunnen hen daar enkel gelijk in geven. Zo werd Makhno Studio verteld dat ze een sterke voorkeur hadden voor beige en zandkleurige tinten. Dat palet werd dus logischerwijs over de totale lijn aangehouden, waardoor het ontwerp uitkwam bij een bevredigend resultaat dat de ideale achtergrond is voor een bruisend en avontuurlijk gezinsleven. Een andere prioriteit was de aanwezigheid van duidelijke, rechte lijnen die eenvoudig bleven maar tegelijkertijd een gesofisticeerd karakter hadden. In de leefruimte bereikte het team dit bijvoorbeeld aan de hand van een no-nonsense keukeneiland en een rechthoekige eettafel waar plek is voor het hele gezin. Een opvallend element, daarentegen, is de basis waar het meubel op rust, want die kreeg de vorm van de doorsnede van een boomstronk.

Wanneer de kleuren van je interieur een rustgevende uitstraling voortbrengen, dan moeten de materialen uiteraard in een gelijkaardige lijn liggen. In dit geval zorgden vooral hout, pleister en beton voor een dergelijke symfonie. Een uitstekende keuze, en zeker wanneer je van een gigantische open leefruimte als deze kan genieten. De slaapzone blijft echter niet achter: ook daar krijgen bewoners meer dan de nodige plaats. Naast de master bedroom biedt de woning drie slaapkamers voor de kinderen, alsook gastenkamers. Met niet minder dan zeven badkamers kan iedereen ook in alle privacy gebruik maken van het sanitair. De verschillende zones hebben niet alleen een doorlopend kleurenpalet en stijl, maar ook de alomtegenwoordige ramen versterken de cohesie in het ontwerp. Let onder andere in de hoofdslaapkamer op het wijde uitzicht via de glaswand.

Symfonie van hout, pleister en beton.

New Side is de thuis van een bloeiende familie die op zoek was naar een eenduidig ontwerp dat toch een speciaal gevoel creëert. Met de gebalanceerde paletten, open zichten en onuitputtelijke ruimte gaan we ervan uit dat ze meer dan gelukkig worden bij de gedachte hier nog vele jaren door te brengen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Makhno Studio

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​