Verdiepingen in evenwicht

Praktische uitdagingen bieden altijd interessante mogelijkheden voor wie er creatief mee kan omspringen. Deze woning beslaat drie verdiepingen en werd ontworpen met de ambitie om een gevoel van openheid op te roepen in een omgeving waar soortgelijke panden vaak nogal druk en vol overkomen. Voor ons is die opzet alvast geslaagd, want je komt hier binnen in een kalm interieur dat alles bevat waar je nood aan hebt, en zelfs meer.

In de hoogte werken is lang niet altijd vanzelfsprekend. Er moet namelijk een logica verwerkt zijn in de verschillende verdiepingen en de manier waarop ze zich tot elkaar verhouden. Manhattan Beach House heeft er drie en is in harmonie met het omringende landschap. Dat is bovendien een belangrijke waarde voor Montalba Architects, het bedrijf dat deze woning tot stand bracht. Door de context van de locatie in zekere mate mee te integreren in een residentieel ontwerp, zijn ze telkens in staat de natuur te transformeren in een onmisbare invloed. Zo werd er plaats gemaakt voor een aantrekkelijke binnentuin en versterken planten hier en daar de huiselijke sfeer. Verder zet het architectenbureau altijd uitgebreid in op het toelaten van natuurlijk licht, en dit project is uiteraard geen uitzondering op die regel.

Aangezien het pand vooral verticaal werd uitgedacht, was het essentieel dat er toch een duidelijke circulatie waarneembaar was. Vanuit die beweegreden kregen open verbindingen en visuele souplesse de nodige aandacht. Het open leefconcept, dat zich op een van de bovenste verdiepingen bevindt, loopt over in een terras van waarop je een uitzicht hebt dat vele meters ver reikt. Om de buitenruimte nog meer te benutten, werd er op de bovenste verdieping ook plaats vrijgehouden voor een aanlokkelijk zwembad. Dat is echter niet het enige water in de buurt, want met de oceaan in zicht kan je hier rekenen op uitgebreide verfrissing. Daarbovenop sluit dit project vlotjes aan bij voorgaande ontwerpen van Montalba Architects. Het bureau zweert namelijk bij het combineren van een openheid die typisch is voor Californië en een Zwitserse rigiditeit. 

Een fijne incorporatie van groen en verre zichten

Het combineren van meerdere verdiepingen hoeft helemaal niet te betekenen dat je cohesie en ruimte moet opgeven, en daar is deze woning een uitgelezen voorbeeld van. Met een fijne incorporatie van groen en verre zichten, ben je hier beslist aan het juiste adres om te genieten van een evenwichtig interieur. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Kevin Scott

Meer stories…