Waar minimalisme en simpliciteit samenkomen

Vandaag laten we je kennismaken met experten in zwemvijvers, hybride vijvers en totaalprojecten. Sinds enkele jaren werkt zoon Roel Wouters bij zijn vader Eric mee in de zaak. Hij zag niets anders dan dat zijn vader iedere tuin van het begin tot het einde met veel passie afwerkte. Zo garandeert het familiebedrijf dat ieders droom tot in het kleinste detail gerealiseerd wordt. Wij spraken met Roel over hun aanpak en een verrassende realisatie waarbij een zwemvijver gecombineerd wordt met een tuinkantoor.

De tuinexpert Wouters kenmerkt zich door jarenlange ervaring, de nieuwste kennis en constante innovatie. Dankzij hun twintig jaar ervaring zijn ze echt pioniers in België en omstreken op het gebied van zwemvijvers. Verder zijn ze vooral een echt familiebedrijf. Vader en zoon vormen een sterk duo waarbij in hun ontwerpen minimalisme en simpliciteit samenkomen. Volgens hen draait tuinarchitectuur om het totaalbeeld, maar de details bepalen de kwaliteit van het eindresultaat. En laten zij daar nu net oog voor hebben. Het team werkt daarom ieders ideeën uit tot in de puntjes aan de hand van de inbreng die ze krijgen en zorgen dan dankzij hun passie en vakmanschap voor de tuin van je dromen.

Wouters werd gevraagd om een totaalbeleving te ontwikkelen: een combinatie van een zwemvijver, tuinaanleg en poolhouse/tuinkantoor. Door het gebruik van beton en gebrand hout heeft het poolhouse een brutale look, een industrieel kantje. De XL tegels lopen mooi door vanaf de zwemvijver tot in het poolhouse en het toilet. Door het gebruik van een slim airco-systeem wordt het tuinkantoor winter en zomer intensief gebruikt. Verder maakt het fijne keukenelement het aangenaam makkelijk om je kopje verse koffie te zetten of ’s avonds een lekkere fles wijn te ontkurken. De beplanting wilde het team graag sober houden: een paar meerstammige bomen zorgen er voor dat het karakter van het achterliggend bos naar de woning getrokken wordt. 

Goed meetwerk leidde tot een perfect passende tegelvloer

Dit project brengt iets ergs innovatiefs naar voren, aangezien het hier om een middelgrote tuin gaat met alles wat je hartje bezielt. Tijdens de bouwwerken moest het team fameus uit hun pijp komen, want de zichtbetonnen wanden en plafond vroegen aardig wat aandacht. De perfect passende tegelvloer tussen zwemvijver en poolhouse is er gekomen dankzij het goede meetwerk vooraf. Wouters heeft letterlijk alles voorzien in deze tuin, een totaalproject, en het poolhouse is ook uitgerust met alle voorzieningen zoals wc, keuken, airconditioning, ..Het materialen- en kleurenpalet bestaat uit het arrogante van het verbrande hout en een grijze zichtbeton. Deze zorgen voor een onopvallend kleurenpalet, wat perfect aansluit bij het achterliggende bos. Tot slot vertelde Roel Wouters nog een leuke anekdote over het project: “Onlangs vertelde de vrouw des huizes mij dat ze iedere morgen als ze de gordijnen opent, overvallen wordt door een vlaag van geluk, wat wij uiteraard als een heel mooi compliment beschouwen,” blikt hij tevreden terug. 

Hoewel Roel Wouters enorm veel ambitie heeft, is zijn plan niet om het bedrijf nog heel erg veel uit te breiden, wel om telkens unieke projecten te kunnen realiseren. Dit kan volgens hem alleen als je als tuinarchitect over een goede portie durf en kennis beschikt, en vooral als je ook een beetje afwijkt van wat de rest doet. Een filosofie die wij alleen maar kunnen ondersteunen. Wij kijken alvast uit naar meer inspirerende tuinontwerpen van Wouters!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Bert Machielsen

Meer stories…