fbpx

Rustgevende raamdecoratie

Rustgevende raamdecoratie

Rustgevende raamdecoratie

Dat gordijnen een belangrijk aspect uitmaken van ieders interieur weet Evolution21 maar al te goed. Precies om deze reden besloot het stoffenmerk daarop in te zetten, wat wederom een succesvol deel binnen het Evolution21-verhaal werd. Natuur en licht vormen de leidraad binnen de ontwerpen, zonder daarbij uiteraard de noden van iedere afzonderlijke ruimte uit het oog te verliezen.

De meeste mensen associëren Evolution21 grotendeels met kussens, zetels, poefjes en andere meubelstukken, maar minder met gordijnstoffen, aldus Karine Bonjean, de oprichtster. Daar wil ze op inspelen. “Ik vind het belangrijk om binnen een interieur een bepaalde sfeer te creëren en deze te vervolledigen. Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel binnen een gezellig interieur en dus konden we hier niet in achterblijven. We zijn ons daarin beginnen te verdiepen en hebben met enkele mooie garens heel leuke en bijzondere creaties kunnen maken, die overigens perfect passen in onze stijl.” De collectie bestaat uit zachte stoffen in katoen en wol, maar evenzeer alternatieven die zonlicht en natuurlijk daglicht binnenlaten. “Dankzij hun structuur creëren ze net een gezelligheid,” horen we. Zoals bij elk van hun stukken is er ook bij deze gordijnstoffen niet over een nacht ijs gegaan. “Klopt. Er zit een bepaald idee achter en we hebben verschillende garens en kleuren gecombineerd tot enkele mooie creaties,” beaamt ze. “Ook hebben we ervoor gezorgd dat deze perfect passen bij onze andere meubelstoffen. Je kan dus altijd de zetel- en andere decoratieve stoffen matchen met onze gordijnen. Zo willen we opnieuw inspelen op dat Evolution21-verhaal, dat we in alles trachten na te streven.”

Wat Evolution21 nog onderscheidt van andere merken, is dat Bonjean en haar team meedenken naar (interieur)architecten en de bouw toe. “Woningen hebben steeds vaker grotere ramen. Het wordt alsmaar belangrijker om veel lichtinval te hebben en de natuur naar binnen in de woonst te halen. We wonen immers in een land waar de zon helaas niet altijd schijnt en als ze dan schijnt, is het jammer dat je je interieur net zou afsluiten met dikke, donkere gordijnen. “Met Evolution21 willen we hierop inspelen en dat in onze stoffen integreren. We willen mee lichtrijke en sfeervolle interieurs creëren, wat dus ook een belangrijke vereiste was bij onze ontwerpen. Gordijnstoffen hoeven niet altijd dicht en niet licht doorlatend te zijn. Integendeel, er mag net licht naar binnenkomen, er mag een bepaalde sfeer van buiten naar binnen getrokken worden,” legt Bonjean uit. “Al hangt het natuurlijk wel af van de ruimte waar de gordijnen komen te hangen. In een slaapkamer is het belangrijk om de ruimte af te sluiten en het licht buiten te houden, in de leefruimte mag, of moet er zelfs, licht en warmte binnenkomen, vinden wij.”

Ben jij dus op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan raden we je alvast aan jouw oor ten rade te leggen bij Evolution21. Bij dit Belgisch bedrijf kan je terecht voor vakmanschap van het hoogste niveau en een uiterst oog voor detail. Daarbij zullen ze altijd luisteren naar jouw wensen om zo samen een prachtig resultaat te bekomen. Wij zijn fan, al hoeven we jullie dat waarschijnlijk niet meer te vertellen.

Wil je meer weten over Evolution21? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Photography by Jente Willems

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​