fbpx

Tussen wonen en werken

Tussen wonen en werken

Tussen wonen en werken

Het landschap van Roeselare zal binnenkort een indrukwekkende toevoeging krijgen. Recent startte namelijk het bouwproces van Roelevard, een werk van vastgoedontwikkelaars ION en Steenoven. Deze residentie wordt een unieke woon- en werkomgeving waar je je nabij het stadsgedruis bevindt en toch de gewenste rust kan vinden. Dit langdurige project zal zeker tot eind 2023 in ontwikkeling zijn, maar dat houdt Imagicasa niet tegen dit toekomstig complex alvast in de kijker te zetten.

Van buitenaf is Roelevard een frisse en vernieuwende verschijning in het betonnen landschap van Roeselare. Een van de grootste troeven van het project is de omvang ervan. Roelevard telt namelijk 81 appartementen, 144 parkeerplaatsen, 82 bergingen en 288 fietsenstalplaatsen. Verder is er een totaal van 6000 vierkante meter aan kantoorruimte en 650 vierkante meter handelsruimte. Roelevard is een complex waar wonen en werken naast elkaar bestaan. Deze combinatie zorgt ervoor dat de residentie zowel overdag als ’s avonds een levendige omgeving is. Ondernemers kunnen hier in kantoorruimtes van 95 tot 695 vierkante meter terecht. Het is ook mogelijk om verschillende units samen te voegen tot een oppervlakte van 4000 vierkante meter. Wat de appartementen betreft, heb je de keuze tussen drie formaten: een studio of éénslaapkamerappartement van 76 vierkante meter, een appartement met twee of drie slaapkamers van 137 vierkante meter of een penthouse met een terras tot 61 vierkante meter.

Reeds 35 procent van zowel de appartementen als de commerciële ruimtes zijn verkocht. Snel zijn, is dus de boodschap. Wie in Roelevard een appartement koopt, heeft daarbovenop toegang tot een brede waaier aan personalisatiemogelijkheden aangezien de afwerking grotendeels zelf te bepalen is. Alle woongelegenheden hebben een moderne en stijlvolle inrichting, maar er is voldoende ruimte voor persoonlijke invulling. Zo kunnen kopers zelf beslissen of ze een parketvloer en luxe regendouche wensen, en zelfs de keuken kan naar eigen voorkeur worden ingericht. Het totaal van 81 appartementen is verdeeld over twee gebouwen: Lux en Bronze. Wie in Lux wil wonen, heeft de keuze uit een mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen. Met hun optimale oriëntatie staan de woningen garant voor adembenemende uitzichten, de slaapkamers zijn namelijk naar het oosten gericht en de leefruimtes naar het zuidwesten. Daarnaast zijn de hoogst gelegen terrassen voorzien van windschermen die de gewenste beschutting creëren. In Bronze, daarentegen, is de meerderheid tweeslaapkamerappartementen. Elke woning bezit een terras met zuidelijke, oostelijke of westelijke oriëntatie dat uitkijkt op de bedrijvige stad of de nabije groendaken. De afwerking met tijdloze en kwalitatieve materialen zorgt voor een hoog wooncomfort, terwijl de lichtinval en privacy elkaar moeiteloos aanvullen.

Verder speelde duurzaamheid een grote rol in het ontwerp van Roelevard. Het project heeft namelijk de trotse ambitie om een verantwoord en vooruitstrevend woonklimaat te midden van de stad te ontwikkelen. Daarom rekent het hele project op het warmtenet van MIROM, waarmee geen CO2 uitgestoten wordt. Hiernaast worden de daken en het terrein van Roelevard verfraaid met groen dat het milieu en de luchtkwaliteit ten goede komt. Verder werden er talrijke nieuwe bomen aangeplant. Andere voordelen zijn het hoge wooncomfort en het creëren van een microsamenleving. Wie in Roelevard woont, moet namelijk een minimum aan verplaatsingen doen dankzij de nabijheid van alle essenties – van supermarkten tot ontmoetingsplaatsen. Hierdoor ontwikkelen bewoners een voordelige leef- en woonkwaliteit en haal je iedere dag het beste uit de uren die zich voor je uitstrekken.

Wil je meer weten over Evolution21? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images courtesy of ION

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​