fbpx
Search
Close this search box.

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Als sculptuur en zoetigheden elkaar ontmoeten, dan vind je A touch of Camille exact in het midden. De gelijknamige bakster bouwt een wereld van aanlokkelijke desserts die heel gedetailleerd zijn en haast te mooi ogen om op te eten. Met Pasen in het land mag je zelfs gethematiseerde producten verwachten die je volledig in een lente-stemming brengen. We stelden haar enkele vragen om haar en haar aanbod beter te leren kennen.

Kan je eens samenvatten wat je precies aanbiedt? 
“Bij A touch of Camille kom je terecht in een aanbod van zoete, lekkere desserts. Dat gaat van prachtig gepersonaliseerde cakes en feestelijke cupcakes tot koekjes om van te smullen, donuts met dat extraatje meer en de leukste cakesickles. Alles wordt artisanaal gemaakt en in detail afgewerkt. Mijn zoetigheden zijn natuurlijk niet enkel mooi, maar ook superlekker.” 
Hoe is je passie voor bakken ontstaan? 
“Als klein meisje kon ik altijd uren vol fascinatie naar de bakkunsten van mijn oma kijken. Ze was een omaatje zoals in de sprookjesboeken: met grijze dot en schort stond ze gretig te bakken in haar keuken, gaande van heerlijke frangipanetaart tot opgerolde koek en zachte cake. Ik heb beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint-Lucas te Gent en heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. Uit nieuwsgierigheid en een drang naar een nieuwe uitdaging ben ik uiteindelijk in de eetbare kunst terechtgekomen. Tegelijkertijd nam ik op die manier binnen de familie het bakken van mijn oma over!”

“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie”

Heb je bepaalde cursussen gevolgd om dit niveau te bereiken?  
“Ik heb al mijn cursussen in Londen gevolgd. De suikerwereld is daar namelijk heel groot; je vindt er de beste cake designers. Destijds startte Peggy Porschen net met haar school. Ik had me daar als eerste voor ingeschreven, want dat kon ik niet missen. Ik leerde er de kneepjes van het vak.”
Wat maak je zelf het liefste?  
“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie. In België is dat ook een origineel concept, althans zeker de techniek waarmee ik ze maak. Je hebt er namelijk engelengeduld en een stevige hand voor nodig. Eigenlijk is het bijna therapeutisch werk. Ik vind het geweldig om mezelf telkens te heruitvinden, en het resultaat mag er zijn.”
Zijn er bepaalde uitdagingen aan je job verbonden?  
“Mijn job is niet van de makkelijkste. Jammer genoeg heb ik al een nekhernia overgehouden aan de vele uren waarin ik in dezelfde houding zit. Verder is het niet evident om snel te werken maar toch fijne en gedetailleerde resultaten neer te zetten. Het is ook heel belangrijk om rustig te blijven. Af en toe kan er iets fout lopen, maar dan is het de kunst om gewoon kalm te blijven en opnieuw te beginnen. Gelukkig gebeurt dat maar weinig of niet bij mij.”
Zijn er momenteel nieuwe smaken of concepten die je uitprobeert?   “Mijn smaken houd ik vrij neutraal. Vanille wordt zonder twijfel het meest gekozen. Omdat ik zoveel werk in de afwerking steek, is mijn aanbod van smaken iets beperkter. Desalniettemin is het uiteraard allemaal heerlijk. Verder vind ik het ook fijn om af en toe mee te gaan in trends die online populair zijn. Zo zie je tegenwoordig heel vaak lettercakes. Die zijn een groot succes, en terecht!”
Wat zijn de bestsellers in je aanbod?  
“De bestsellers zijn zonder twijfel de seizoensgebonden koekjesdozen. Vooral rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn ze enorm populair.”

Bij Camille kom je overduidelijk terecht in een waaier van indrukwekkende decoratie, heerlijke desserts en verrukkelijke smaken. Verscheidene thema’s en vormen passeren in haar zoete creaties de revue. Wie nog op zoek is naar een originele lekkernij om de feestelijkheden rond Pasen wat op te fleuren, vindt in haar aanbod zeker voldoende keuze. Jong en oud zullen genieten van de bijzondere figuren en de heerlijke smaken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Camille

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…