Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Als sculptuur en zoetigheden elkaar ontmoeten, dan vind je A touch of Camille exact in het midden. De gelijknamige bakster bouwt een wereld van aanlokkelijke desserts die heel gedetailleerd zijn en haast te mooi ogen om op te eten. Met Pasen in het land mag je zelfs gethematiseerde producten verwachten die je volledig in een lente-stemming brengen. We stelden haar enkele vragen om haar en haar aanbod beter te leren kennen.

Kan je eens samenvatten wat je precies aanbiedt? 
“Bij A touch of Camille kom je terecht in een aanbod van zoete, lekkere desserts. Dat gaat van prachtig gepersonaliseerde cakes en feestelijke cupcakes tot koekjes om van te smullen, donuts met dat extraatje meer en de leukste cakesickles. Alles wordt artisanaal gemaakt en in detail afgewerkt. Mijn zoetigheden zijn natuurlijk niet enkel mooi, maar ook superlekker.” 
Hoe is je passie voor bakken ontstaan? 
“Als klein meisje kon ik altijd uren vol fascinatie naar de bakkunsten van mijn oma kijken. Ze was een omaatje zoals in de sprookjesboeken: met grijze dot en schort stond ze gretig te bakken in haar keuken, gaande van heerlijke frangipanetaart tot opgerolde koek en zachte cake. Ik heb beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint-Lucas te Gent en heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. Uit nieuwsgierigheid en een drang naar een nieuwe uitdaging ben ik uiteindelijk in de eetbare kunst terechtgekomen. Tegelijkertijd nam ik op die manier binnen de familie het bakken van mijn oma over!”

“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie”

Heb je bepaalde cursussen gevolgd om dit niveau te bereiken?  
“Ik heb al mijn cursussen in Londen gevolgd. De suikerwereld is daar namelijk heel groot; je vindt er de beste cake designers. Destijds startte Peggy Porschen net met haar school. Ik had me daar als eerste voor ingeschreven, want dat kon ik niet missen. Ik leerde er de kneepjes van het vak.”
Wat maak je zelf het liefste?  
“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie. In België is dat ook een origineel concept, althans zeker de techniek waarmee ik ze maak. Je hebt er namelijk engelengeduld en een stevige hand voor nodig. Eigenlijk is het bijna therapeutisch werk. Ik vind het geweldig om mezelf telkens te heruitvinden, en het resultaat mag er zijn.”
Zijn er bepaalde uitdagingen aan je job verbonden?  
“Mijn job is niet van de makkelijkste. Jammer genoeg heb ik al een nekhernia overgehouden aan de vele uren waarin ik in dezelfde houding zit. Verder is het niet evident om snel te werken maar toch fijne en gedetailleerde resultaten neer te zetten. Het is ook heel belangrijk om rustig te blijven. Af en toe kan er iets fout lopen, maar dan is het de kunst om gewoon kalm te blijven en opnieuw te beginnen. Gelukkig gebeurt dat maar weinig of niet bij mij.”
Zijn er momenteel nieuwe smaken of concepten die je uitprobeert?   “Mijn smaken houd ik vrij neutraal. Vanille wordt zonder twijfel het meest gekozen. Omdat ik zoveel werk in de afwerking steek, is mijn aanbod van smaken iets beperkter. Desalniettemin is het uiteraard allemaal heerlijk. Verder vind ik het ook fijn om af en toe mee te gaan in trends die online populair zijn. Zo zie je tegenwoordig heel vaak lettercakes. Die zijn een groot succes, en terecht!”
Wat zijn de bestsellers in je aanbod?  
“De bestsellers zijn zonder twijfel de seizoensgebonden koekjesdozen. Vooral rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn ze enorm populair.”

Bij Camille kom je overduidelijk terecht in een waaier van indrukwekkende decoratie, heerlijke desserts en verrukkelijke smaken. Verscheidene thema’s en vormen passeren in haar zoete creaties de revue. Wie nog op zoek is naar een originele lekkernij om de feestelijkheden rond Pasen wat op te fleuren, vindt in haar aanbod zeker voldoende keuze. Jong en oud zullen genieten van de bijzondere figuren en de heerlijke smaken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Camille

Meer stories…

Uitgepuurd woonconcept met detaillistisch maatwerk

Dumobil is al decennialang een vertrouwde naam in de Belgische bouwsector en staat bekend om zijn expertise in het creëren van hoogwaardige, energiezuinige woningen. Met een focus op duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit biedt Dumobil niet zomaar huizen aan, maar complete

Lees meer…
Een maritiem meesterwerk van JOE Design Studio

In 2020 zette Jody Eeckhout de eerste stappen richting zijn eigen ontwerpvisie met de oprichting van JOE Design Studio. Vanuit zijn kantoor in Antwerpen vertaalt de interieurarchitect zijn ideeën naar hedendaagse woningen met een klassieke knipoog. Zijn ontwerpen ademen rust,

Lees meer…
Een familieverhaal met sterren en smaak

Restaurant De Leuf in het Nederlands-Limburgse Ubachsberg is veel meer dan een culinair trefpunt; het is het levenswerk van de familie Van de Bunt, gedragen door passie, vakmanschap en vernieuwingsdrang. Sinds de oprichting in 1988 door Paul en Sandra van

Lees meer…
Liefde voor desem

Ruim vier jaar geleden werd de lucht van de Voldersstraat in Gent voor het eerst doordrenkt met de geur van versgebakken brood. Mathieu Dierick opende er met Kultur Bakery zijn deuren en zijn hart, voor iedereen die houdt van heerlijk

Lees meer…
Eenvoud, warmte en karakter

​​In het hart van elk ontwerp schuilt een verhaal, een subtiel spel van creativiteit, vakmanschap en visie. Het nieuwste project van vers interieur, uitgevoerd door de gerenommeerde uitvoerder De Coene, is daar geen uitzondering op. De samenwerking tussen deze twee

Lees meer…
Wonen in warmte en sfeer

Midden in het pittoreske Nokere heeft Alto Interiors een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een nieuwbouwwoning werd omgetoverd tot een warme, stijlvolle en tijdloze thuis voor een jong koppel met hun kindje. De klassieke architectuur van François Vandamme vormde de perfecte basis

Lees meer…
Een sensorische reis door de Aziatische keuken

In het bruisende hart van Amsterdam bevindt zich Taiko Cuisine, een bekroond Aziatisch restaurant dat de grenzen van culinaire creativiteit verlegt. Met een focus op hoogwaardige ingrediënten en krachtige smaken onderscheidt het etablissement zich van andere restaurants met een gelijkwaardige

Lees meer…
Brutale poëzie en robuuste verfijning in STRATA

Combineer Tim Vranken, Middernacht & Alexander en Linde Freya Tangelder in een trio-tentoonstelling in Salone del Mobile te Milaan en wees getuige van een baanbrekende expositie. Salone is gehuisvest in een enorme industriële ruimte vlakbij de iconische Fondazione Prada. Het

Lees meer…