fbpx

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Als sculptuur en zoetigheden elkaar ontmoeten, dan vind je A touch of Camille exact in het midden. De gelijknamige bakster bouwt een wereld van aanlokkelijke desserts die heel gedetailleerd zijn en haast te mooi ogen om op te eten. Met Pasen in het land mag je zelfs gethematiseerde producten verwachten die je volledig in een lente-stemming brengen. We stelden haar enkele vragen om haar en haar aanbod beter te leren kennen.

Kan je eens samenvatten wat je precies aanbiedt? 
“Bij A touch of Camille kom je terecht in een aanbod van zoete, lekkere desserts. Dat gaat van prachtig gepersonaliseerde cakes en feestelijke cupcakes tot koekjes om van te smullen, donuts met dat extraatje meer en de leukste cakesickles. Alles wordt artisanaal gemaakt en in detail afgewerkt. Mijn zoetigheden zijn natuurlijk niet enkel mooi, maar ook superlekker.” 
Hoe is je passie voor bakken ontstaan? 
“Als klein meisje kon ik altijd uren vol fascinatie naar de bakkunsten van mijn oma kijken. Ze was een omaatje zoals in de sprookjesboeken: met grijze dot en schort stond ze gretig te bakken in haar keuken, gaande van heerlijke frangipanetaart tot opgerolde koek en zachte cake. Ik heb beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint-Lucas te Gent en heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. Uit nieuwsgierigheid en een drang naar een nieuwe uitdaging ben ik uiteindelijk in de eetbare kunst terechtgekomen. Tegelijkertijd nam ik op die manier binnen de familie het bakken van mijn oma over!”

“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie”

Heb je bepaalde cursussen gevolgd om dit niveau te bereiken?  
“Ik heb al mijn cursussen in Londen gevolgd. De suikerwereld is daar namelijk heel groot; je vindt er de beste cake designers. Destijds startte Peggy Porschen net met haar school. Ik had me daar als eerste voor ingeschreven, want dat kon ik niet missen. Ik leerde er de kneepjes van het vak.”
Wat maak je zelf het liefste?  
“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie. In België is dat ook een origineel concept, althans zeker de techniek waarmee ik ze maak. Je hebt er namelijk engelengeduld en een stevige hand voor nodig. Eigenlijk is het bijna therapeutisch werk. Ik vind het geweldig om mezelf telkens te heruitvinden, en het resultaat mag er zijn.”
Zijn er bepaalde uitdagingen aan je job verbonden?  
“Mijn job is niet van de makkelijkste. Jammer genoeg heb ik al een nekhernia overgehouden aan de vele uren waarin ik in dezelfde houding zit. Verder is het niet evident om snel te werken maar toch fijne en gedetailleerde resultaten neer te zetten. Het is ook heel belangrijk om rustig te blijven. Af en toe kan er iets fout lopen, maar dan is het de kunst om gewoon kalm te blijven en opnieuw te beginnen. Gelukkig gebeurt dat maar weinig of niet bij mij.”
Zijn er momenteel nieuwe smaken of concepten die je uitprobeert?   “Mijn smaken houd ik vrij neutraal. Vanille wordt zonder twijfel het meest gekozen. Omdat ik zoveel werk in de afwerking steek, is mijn aanbod van smaken iets beperkter. Desalniettemin is het uiteraard allemaal heerlijk. Verder vind ik het ook fijn om af en toe mee te gaan in trends die online populair zijn. Zo zie je tegenwoordig heel vaak lettercakes. Die zijn een groot succes, en terecht!”
Wat zijn de bestsellers in je aanbod?  
“De bestsellers zijn zonder twijfel de seizoensgebonden koekjesdozen. Vooral rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn ze enorm populair.”

Bij Camille kom je overduidelijk terecht in een waaier van indrukwekkende decoratie, heerlijke desserts en verrukkelijke smaken. Verscheidene thema’s en vormen passeren in haar zoete creaties de revue. Wie nog op zoek is naar een originele lekkernij om de feestelijkheden rond Pasen wat op te fleuren, vindt in haar aanbod zeker voldoende keuze. Jong en oud zullen genieten van de bijzondere figuren en de heerlijke smaken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Camille

Meer stories…

Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…
Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde

Lees meer…
Immersie in huislinnen

Waar toewijding gaat, volgt een verhaal. Achter Mirabel Slabbinck schuilt er een dat al in 1903 begon. Het bedrijf is gekend voor de sectorbepalende klasse waarmee ze bad-, bed- en tafellinnen op de markt brengen: een reputatie die vanaf het

Lees meer…
Rond en rond

Wanneer je buikgevoel spreekt, mag je het niet negeren. Interieurarchitect Arjaan De Feyter ontwierp een uitzonderlijke nieuwbouwwoning voor een koppel dat in een kwestie van slechts enkele dagen een grote stap besloot te zetten. In het siloproject staat letterlijke circulariteit

Lees meer…
Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…