Subtiele durf en creativiteit

Het ontwikkelen van high-end architecturale interieurs die steevast kwalitatieve ruimtelijke verhalen vertellen en tegelijk elegant en functioneel zijn, dat is waar OKYO voor staat. Aan het hoofd van dit Vlaams bureau staat Jochen Magyar, die al meer dan tien jaar ervaring op de teller heeft staan. Samen met zijn eigen bouwafdeling Magyar Interieurbouw wordt alles van coördinatie tot uitvoering gerealiseerd, waarbij deze totaalpartner je gehele project van plan naar werkelijkheid uitvoert.

Sinds 2009 is OKYO – Jochen Magyar actief vanuit Beringen. Het bedrijf omvat twee afdelingen, waaronder de Jochen Magyar Interieurarchitecten Studio en de bouwafdeling Magyar Interieurbouw. Door de combinatie van deze werkvelden te verenigen onder OKYO, tracht het bedrijf iedere klant op een adequate manier een zorgeloos en kwalitatief eindresultaat te bieden. OKYO zoekt steeds de perfect balans tussen schoonheid en functionaliteit. Dankzij het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, verfijnde detailleringen, mooie belijningen en een unieke vormtaal creëert Magyar en zijn team een interieur waar je je goed in voelt. Dit wordt subtiel opgebouwd met behulp van verrassende details in een lijnenspel dat pas naar voren komt nadat je de eerste ruimtelijkheid bij het betreden van een woning ervaren hebt. Door alles te vereenvoudigen, wordt de klant bij het binnenkomen van een ruimte niet meteen overrompeld door opvallende kleuren en materialen maar eerder aangetrokken door rust en eenvoud. Vanwege zijn voorliefde voor de natuur, werkt Jochen Magyar ook graag met pure materialen als natuursteen, hout, linnenstof en katoen. Meer nog, producten die met veel liefde en passie voor het materiaal op een ecologische en artisanale manier vervaardigd worden.

Imagicasa neemt je mee naar een prachtige, minimalistische woonst gelegen aan de kolenhaven in Beringen. Wat ons meteen opviel, is de bijzondere manier waarop Jochen Magyar een veelbelovend ruimtegevoel weet te suggereren, terwijl de woonst niet heel erg groot is. Dit weet hij te realiseren dankzij de centrale as die voor de indeling van de verschillende ruimtes zorgt, de dieptes te accentueren en de belijningen consistent door te voeren. In tegenstelling met zijn eerder gebrachte realisaties werd zowel het interieur als de architectuur ontworpen door OKYO. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was het creëren van een oase van rust. De interieurstudio antwoordde met ruimte, ruwe materialen, lichte aardetinten en een behoud van een warme sfeer.

Het kleurenpalet bestaat uit greige, bruin, groen, calacatta marmer en massief eiken- en walnotenhout. Verder werden vloeren en wanden bekleed met travertijn, niet opgevoegd. De grote open poriën in de natuursteen alsook de voegen zijn dus volledig open gelaten waardoor de belijningen en dieptes in de woning geaccentueerd worden. Op die manier moest de woning een zuiders en Mediterraans gevoel opwekken. Daarnaast was privacy ook erg belangrijk voor de opdrachtgevers. De schelp rond de woonst fungeert als cocon tegen inkijk. Dit in contrast met de achterzijde, die volledig open is en een uitmuntend zicht geeft op de diepe achtertuin. Op die manier omarmt de natuur de villa in alle seizoenen.

Wil je meer weten over dit project van OKYO? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images Courtesy of OKYO – Jochen Magyar

Meer stories…