fbpx

Teamwork makes the dream work

Teamwork makes the dream work

Teamwork makes the dream work

Succesvolle zakenvrouw en makelaar Julie Hemelaer heeft een passie voor schoonheid en luxe onroerend goed. Zij beschouwt het als een waar voorrecht om haar klanten te begeleiden bij het verkopen of kopen van woningen. Opnieuw een vrouw die bewijst dat ze haar mannetje kan staan in de steenharde mannenwereld van vastgoed.

Onder de ervaren en gedreven leiding van Julie Hemelaer en Bram Vanballenberghe staat het professionele team van Liv’Immo steeds klaar om haar klanten te leren kennen en hen persoonlijk te begeleiden in hun zoektocht naar vastgoed in Knokke-Heist. Dankzij hun diverse aanbod aan villa’s, woningen en appartementen, zowel in verkoop als in verhuur, weten ze talloze verwachtingen van klanten in te vullen. Hun dynamische portefeuille bevat zowel bestaande als nieuwe projecten. “Het zit in de genen; mijn ouders zitten reeds geruime tijd in de vastgoedsector, van nieuwbouwprojecten tot interieur. Ik heb hun passie voor het vak zeker meegekregen. Zo kan ik bijvoorbeeld soms uren kijken naar een afwerking van een appartement of een combinatie van natuursteen en hout. Vroeger als kind ging ik ook vaak mee naar het vastgoedkantoor van onze familie, wat de interesse nog extra opwekte.” Zo begon het avontuur van Julie Hemelaer. Een vrouw die elf jaar geleden haar eerste stappen zetten in de sector toen ze het kantoor van haar familie overnam (toen nog: Immo Colpin) en van naam veranderde naar Liv’immo. Wij spraken met de gedreven zakenvrouw over haar passies en inzichten en vooral haar rol als vrouw in deze branche.

Wat voor reacties kreeg je toen je de vastgoedwereld betrad?
“Ik begon op mijn zesentwintigste onder de nieuwe naam Liv’immo, waardoor sommigen misschien wel dachten ‘hoe zal ze op die jonge leeftijd én als vrouw hieraan beginnen?’. Toch kon ik rekenen op het merendeel uit mijn omgeving die me echt steun en vertrouwen gaven. Niet veel later bood een promotor een nieuwbouwproject in verkoop aan mij aan, wat meteen zorgde voor een eerste blijk van vertrouwen. Hoewel deze klant heel veel kantoren kende, koos hij toch voor Liv’immmo wat enorm deugd deed en hierdoor wilde ik mezelf nog extra bewijzen. Dankzij de hulp van mijn man en het team achter het kantoor kon ik mijn droom waar maken. De quote ‘teamwork makes the dreamwork’ past dan ook zeer goed bij ons.”

“Empathisch zijn en een scherp oog voor detail hebben zijn voordelen van een vrouw in de sector”

Kan volgens jou iedereen in de vastgoedwereld werken?
“Gedrevenheid is de belangrijkste factor. Als je dat hebt, kunnen vele mensen volgens mij een goede makelaar worden. Als je daarbovenop beschikt over een flinke dosis flexibiliteit op gebied van werkuren en commerciële skills, ben je al ver. Maar de administratieve molen achter een vastgoedkantoor valt niet te onderschatten; discipline op dit gebied is dan ook van groot belang. In het kort: je moet er volledig voor gaan, erin geloven en je ziel erin leggen. Gepassioneerd zijn door je job is een basisrecept voor elke goede zaak.”

Persoonlijk contact met de klant is vaak één van de belangrijkste zaken waarop gefocust wordt. Is dit iets waar een vrouw meer inzicht in heeft volgens jou?
“Ja, het is inderdaad een sector met een nauw sociaal contact. Wij geven advies bij een transactie die veel mensen maar één keer in hun leven doen. Ik geloof dat we als vrouw sneller aanvoelen welk type klant je voor je hebt en hoe deze persoon liefst wordt benaderd. Zo kan iemand eerder emotioneel aankopen, zich laten leiden door hun gevoel, of kunnen juist de feiten en cijfers doorslaggevend zijn voor de beslissing.”

Wat hoop jij nog te bereiken als vrouw en in je carrière als vastgoedexperte?
“Ik hoop nog voor vele klanten hun droomwoning of ideale investering te vinden en een zaak uit te bouwen die hopelijk succesvol kan verder gezet worden door onze vierde generatie, namelijk onze dochter Amélie. ‘s Avonds aan de tafel gaan er al heel wat gesprekken over vastgoed; zij groeit er dus echt mee op en voelt onwaarschijnlijk de passie van haar ouders.”

Het takenpakket binnen de vastgoedwereld zal Julie Hemelaer nooit vervelen. “Het moment dat je voor de verkoper de geschikte koper vindt en hij langs zijn kant zijn droomwoning vindt, geeft dit een enorme voldoening waardoor de job me blijft boeien,” besluit ze. Een job binnen deze bedrijfstak belooft veel afwisseling door de verschillende projecten die tegelijk lopen en die op zich ook nog eens heel uiteenlopend zijn door hun stijl, omgeving en doelgroep. Haar vrouwelijke flair komt in deze sector helemaal tot zijn recht. Wil je meer lezen over Julie Hemelaer en LIV’IMMO, dat kan in de zomereditie 2023 van ons Real Living Magazine.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Tekst: Elke Aerts
Fotografie: Images courtesy of Liv’Immo

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​