fbpx

Trend: flexibele zeteleilanden

Trend: flexibele zeteleilanden

Trend: flexibele zeteleilanden

Steeds vaker zien we zogenaamde zeteleilanden voorbijkomen. Dat zijn zetels die vaak in het midden van een ruimte worden geplaatst en waar je aan verschillende kanten van de sofa kan zitten. In dit artikel geven we wat meer uitleg bij de trend en bieden we je inspiratie om dit populaire meubelstuk ook bij jou thuis een plekje te geven.

Beeld: Justien Lescouhier - visualisations by Rendeer

Modulaire sofa’s genieten vandaag een grote populariteit. De verschillende zetelelementen kunnen geplaatst worden zoals je zelf wil, wat een flexibele en organische opstelling mogelijk maakt en meteen ook hun grote aantrekkingskracht is. Met zulke modulaire onderdelen kan je een soort eiland creëren en een informele, gemoedelijke sfeer in je woonkamer oproepen. In sommige modellen kan ook een bijzettafeltje worden geïncorporeerd. Je kan al snel je interieur vernieuwen door de opstelling van het zeteleiland af en toe eens te veranderen. Op die manier haal je ook meer uit het stuk, dat vaak toch een investering is.

Je kan je interieur eenvoudig vernieuwen door de opstelling van het zeteleiland af en toe te veranderen

Met een dergelijk zeteleiland kunnen bovendien verschillende zitplekjes bij hetzelfde meubelstuk worden gevormd. Zet je zo’n sofa in de woonkamer, dan kan je bijvoorbeeld aan de ene kant televisiekijken en aan de andere kant genieten van het uitzicht buiten. Ook in een commerciële ruimte zoals een kledingwinkel komen dit soort sofa’s van pas. Daar zijn ze bijvoorbeeld ideaal om tijdens het winkelen even uit te rusten, en ze geven het interieur van de zaak meteen ook een meer ontspannen en identificeerbaar gevoel. Een extra voordeel aan een modulair model is dat je zelf kan kiezen hoe de verschillende elementen het best worden opgesteld en niet vasthangt aan één specifieke vorm.

Beelden: Montis Domino.18 Sofa - image courtesy of Montis & Koah Home - image courtesy of Koah Home

Wil je zelf zo’n zeteleiland in je interieur integreren, let dan goed op de grootte van het model. In te kleine ruimtes kan dit soort sofa’s nogal overheersend overkomen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Een model met zitplaatsen langs twee zijden neemt minder plaats in dan een grote sofa die zitplaatsen langs drie of zelfs alle zijden heeft. Als je de rest van de inrichting vrij eenvoudig houdt, kan de sofa pas echt de aandacht krijgen die ze verdient. Welk model je ook kiest, met dit type zitmeubilair creëer je gegarandeerd een unieke ervaring in iedere ruimte!

Beeld: Montis Domino.18 Sofa - image courtesy of Montis

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Openingsbeeld: Evolution21 The Bubble Sofa – photography by Jente Willems

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​