Van de rand naar het centrum

Een huiselijk gevoel oproepen op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw in het midden van de stad is een duidelijke blijk van talent. We hebben het over Penthouse BV van Adjo Studio, een architectenbureau gebaseerd in Hasselt. Dit jonge duo zorgde ervoor dat een koppel ondernemers naar het centrum kon verhuizen zonder afstand te moeten doen van de ruimte die ze gewend waren in de buitenwijken.

In het begin was er enkel een open plan, en van daaruit groeide de rest. Hoewel de studio vooral werd ingeschakeld voor het interieurontwerp, waren ze ook in het begin al betrokken bij het landschapswerk. Op die manier konden ze namelijk voor een betere coherentie tussen interieur en exterieur zorgen. Aangezien er initieel geen binnenmuren aanwezig waren, konden de interieurarchitecten van een grote vrijheid gebruik maken tijdens het vormgeven van een nieuwe woonst voor hun cliënten. Concreet gaat het over een royaal appartement met één slaapkamer met een kantoorruimte, maar er is potentieel om dit in de toekomst met de nodige flexibiliteit te veranderen naar twee slaapkamers met elk een eigen badkamer. Voorheen hadden de cliënten een huis met een tuin, en ze gaven aan die frisse lucht zeker en vast te gaan missen. Daar wist de studio echter een mouw aan te passen, want met een privé stadstuin op het dakterras kunnen ze ook hier naar hartenlust genieten van de troeven van een eigen buitenruimte.

Penthouse BV roept een huiselijk gevoel op in het midden van de stad

De buitenmuren op het terras bestaan uit Italiaanse kalksteen, dus werd hetzelfde materiaal binnen verder uitgesproken. In de leefruimte werd een beigekleurige variant gebruikt om een warme sfeer te verzekeren, samen met geborsteld kersenfineer. Wat de algehele selectie van tinten betreft, gaven de opdrachtgevers aan veel tijd in het zuiden van Frankrijk te hebben gespendeerd. Samen met het petanqueterrein op het terras verwijst het kleurgebruik naar dat fijne hoofdstuk in hun leven. Hier en daar kan je accenten in oker opmerken, de favoriete kleur van het koppel. Daarnaast staan we graag stil bij de doordachte schrijnwerkerij van dit project. Het was namelijk de bedoeling om dit aspect extra naar voren te laten komen door het mee de ruimtes te laten definiëren. Zo worden de slaapkamer en het bureel gescheiden door een massieve schuifwand, en werd de ingang van de badkamer verwerkt in een kastdeur. Verder belichten we enkele centrale stukken uit de selectie meubilair. Een ongeëvenaard icoon is de Eames lounge chair, maar ook de ronde tafel in zwarte eik van Ferruccio Laviani houdt onze ogen vast.

Iedereen die zijn blik over Penthouse BV laat glijden, kan overeenkomen dat het genereuze appartement een uiterst aangename omgeving is om in te vertoeven. De bewoners van deze prachtige residentie zagen hun wensen vertaald worden naar een woonst die klaar is om hen de komende jaren thuis te verwelkomen. Dag in en dag uit.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Renaat Nijs 

Meer stories…