Vijf visualisaties die je tijd waard zijn

Vooraleer een architectuur- en interieurproject kan worden gerealiseerd, moeten er een duidelijke visie en een representatief plan zijn. Goede visualisatiebeelden geven je de indruk dat het ontwerp er al werkelijk staat, want vaak is de lijn met de realiteit slechts met heel goede ogen te bespeuren. We zetten graag vijf verschillende 3D-renders in de kijker waarvan we niet kunnen wachten om de gerealiseerde versies te zien te krijgen.
Project MR - Beelden Michiel Van Raemdonck

Bij de architectuur- en interieurstudio van Michiel Van Raemdonck geven visualisaties meestal een inkijk in hun beige- en crèmekleurige esthetiek. Project MR in Temse licht al een tipje van de sluier op door de centrale leefruimte te tonen. We zien het open vloerplan waarin de woonkamer, eetruimte en keuken zijn ondergebracht. Het huiselijke gevoel is nu al voelbaar, dus zijn we er zeker van dat de uiteindelijke woonst je meteen zal uitnodigen. Een gelijkaardige gezelligheid zien we bij Project DEC in Bonheiden van JOE Design Studio. Hier maakt een ingewerkte kast deel uit van het centrale leefconcept, waar uitgesproken zitmeubilair wordt aangevuld door zorgvuldig gekozen decoratie zoals boeken en keramiek. Een ingewerkte haard maakt het idee helemaal af.

Project DEC - Beelden JOE Design Studio/Spectrum

Verisimilitude en visualisaties: in de beste gevallen zijn ze bijna als synoniemen

Villa Io - Beelden JUMA Architects

Uiteraard zijn visualisaties ook belangrijk om het exterieur van een woonst in een geloofwaardige vorm te gieten. In Aalter is JUMA architects in de weer met villa lo, een opdracht waarbij ze voor een klassiek zadeldak, massieve eiken balken en bourgondische tegelpannen kozen. Op de 3D-beelden is al merkbaar dat het resultaat ongetwijfeld impressionant wordt. Minstens even indrukwekkend zijn de beelden van deze exclusieve recreatieruimte, zoals interieurarchitecte Justien Lescouhier het zelf verwoordt. Onder de bescherming van gewichtige balken ontwierp ze namelijk een soort lounge die via glazen deuren overloopt in een barruimte, inclusief eettafel voor een groot gezelschap. In de eerste plaats maakt ze daarmee de opdrachtgever gelukkig, maar ook elke andere interieurliefhebber raakt hierdoor geïnspireerd. Ten slotte staan we stil bij een visualisatie van ontwerpster Laura Calleeuw, wiens werk we altijd onmiddellijk herkennen. Deze keer krijgen we een duidelijk beeld van een knusse zithoek die overloopt in de eetkamer, overgoten door haar typerende sereniteit. 

Beelden Justien Lescouhier/Rendeer.be

Verisimilitude en visualisaties: in de beste gevallen zijn ze bijna als synoniemen. Bovenstaande projecten herinneren ons aan het belang van kwalitatieve 3D-beelden en hoe dicht die bij de tastbare werkelijkheid kunnen komen. We wachten daarom vol enthousiasme af naar het moment dat deze ontwerpen naar de realiteit zullen worden omgezet. 

Beeld Laura Calleeuw/Rendeer.be

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Headerbeeld: Immo Christophe Colpaert

Meer stories…