Voormalig jachtdomein wordt evenementenlocatie

In Grobbendonk kan je sinds vorige zomer terecht in LLodge, een evenementenlocatie in het midden van de natuur waar een domein van twaalf hectare talrijke verleidingen herbergt. Een grootschalige restauratie bewaarde het beste van het jachtverleden en stoomde de plek klaar voor een nieuw hoofdstuk. Zowel privé als professioneel kan je hier rekenen op enkele dagen rust, beleving en connecties.

Een eendaags verblijf of een bezoek van langere duur, de keuze is volledig aan jou. Hier in LLodge kan je al je achterstallige quality time met vrienden of familie inhalen, maar ook voor een teambuilding is dit adres ideaal. Het domein telt vier vestigingen in totaal die zowel apart als gezamenlijk tot je diensten kunnen staan. Oorspronkelijk was het hoofdgebouw een boerderij, die na een volledige renovatie de passende naam Main House kreeg. Hier beschik je over vier slaapkamers en een dinerruimte waar maar liefst dertig mensen kunnen plaatsnemen. Hoewel de volledig ingerichte keuken het hart van iedere hobbykok sneller doet slaan, kan je ook een beroep doen op de cateringdienst en het kokerellen volledig aan hen overlaten. Daarnaast is er Garden House, een recent bouwwerk dat uitkijkt op de tuin. De nabijgelegen ecologische zwemvijver biedt je in de warme maanden de gewenste verfrissing, en dat te midden van een plek met herinneringswaardige natuur. Verder heb je ook Hunting Hut, een open tent met een bar waar veertig mensen het gezellig kunnen maken. Hier kan je tevens genieten van een huisbereide maaltijd. Ten slotte is er Orangerie, een groen bijhuis van het hoofdgebouw dat bedoeld is voor kleinere groepen. Dit vierde en laatste complex is bedoeld om te werken, tafelen, brainstormen en meer. 

De uitbaatster wou de typerende sfeer van jachtdiners terug halen. 

Een interieurontwerp van Axel Vervoordt en landschapsarchitectuur door Martin Wirtz waren vanaf het begin een garantie op een ontwerp dat gasten lang bijblijft. Gezien de ligging was het gebruik van natuurlijke materialen voor de hand liggend. Aangezien het domein iets geheimzinnigs met zich meedraagt, werd er getracht die sfeer mee te verwerken in het uiteindelijke geheel. Een andere bron van inspiratie is het lokale verleden. Hoewel er hier al jaren niet meer wordt gejaagd, wou de uitbaatster de typerende sfeer van jachtdiners terug halen. De gezellige eetruimtes slagen daar vlotjes in, en ook het feit dat het landgoed beschikbaar is om speciale evenementen te huisvesten helpt daarbij. In de zomer geniet je van de bloeiende natuur en de vele tijd die je in openlucht kan spenderen, terwijl in de wintermaanden het knetteren van het haardvuur je roept, alsook de intieme ambiance die je omarmt. 

LLodge heeft al het potentieel om een gegeerde locatie te worden. Zeldzame evenementen, speciale uitjes en een gezellige tijd samen staan hier centraal. We wensen deze nieuwe zaak een rooskleurige toekomst toe en hebben er vertrouwen in dat dat geen probleem zal zijn met alle troeven die de gasten hier opwachten. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Headerbeeld: Immo Christophe Colpaert

Meer stories…