Warm droomproject

Carte blanche krijgen in een project is waarschijnlijk de grote droom van iedere interieurarchitect en levert gegarandeerd prachtige resultaten op. Het bewijs daarvan vinden we in dit appartement in Knokke, waar Ville Design een indrukwekkend, warm geheel van wist te maken.

Bij Ville Design zijn alleen de mooiste interieurs goed genoeg. Interieurarchitecte Thaïs Niville houdt van een warme, minimalistische stijl, die we in al haar projecten zien terugkomen. Door middel van zachte kleuren worden dromerige ruimtes gecreëerd, zonder overbodige details. De aandacht wordt daardoor niet van de essentie afgeleid. We toonden al eerder een prachtig interieur van haar hand, en ook deze warme woning sprak ons meteen aan.

Bij het maatwerk werd er gekozen voor eik in een prachtige teak kleur

Residence LA is een appartement in Knokke en is een tweede verblijf voor de eigenaars. Heel interessant was hier dat de interieurarchitecte haar ideeën meteen mocht uitwerken en de klant over al haar keuzes tevreden was. Hun grootste vereiste was dat het een woonst werd waarin ze tijdens het weekend tot rust konden komen. De indeling van de ruimtes werd daarvoor een beetje aangepast. Zo werd de keuken geïntegreerd in de living en werd één van de vier slaapkamers omgevormd naar een grote berging. Verder is er een prachtige ensuite badkamer en een leuke kinderkamer. Bovendien vinden we achteraan een groot terras.

Wat de materialen betreft, werd er bij het maatwerk gekozen voor eik in een prachtige teak kleur. De vloer bestaat dan weer uit rustieke visgraatparket. In de inkomhal vinden we veel fineer, wat een erg cosy gevoel geeft. Dat wordt versterkt door de vele ronde vormen in het maatwerk. De combinatie met prachtige natuursteen en zachte witte en beige kleuren doorheen de woning doen je meteen op je gemak voelen. Ook aan de meubels is veel aandacht besteed. De zetel is waarschijnlijk het meest indrukwekkende stuk, maar ook de vintage stoelen en de leuke lamp van Van Severen zijn echte eyecatchers.

Ook voor dit appartement haalde Thaïs Niville haar beste ideeën en technieken naar boven, met dit prachtige interieur als eindresultaat. Wij zijn fan en kijken reikhalzend uit naar nieuwe woningen waar ze haar stempel op heeft kunnen drukken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden © Cafeine

Meer stories…