fbpx

Warm droomproject

Warm droomproject

Warm droomproject

Carte blanche krijgen in een project is waarschijnlijk de grote droom van iedere interieurarchitect en levert gegarandeerd prachtige resultaten op. Het bewijs daarvan vinden we in dit appartement in Knokke, waar Ville Design een indrukwekkend, warm geheel van wist te maken.

Bij Ville Design zijn alleen de mooiste interieurs goed genoeg. Interieurarchitecte Thaïs Niville houdt van een warme, minimalistische stijl, die we in al haar projecten zien terugkomen. Door middel van zachte kleuren worden dromerige ruimtes gecreëerd, zonder overbodige details. De aandacht wordt daardoor niet van de essentie afgeleid. We toonden al eerder een prachtig interieur van haar hand, en ook deze warme woning sprak ons meteen aan.

Bij het maatwerk werd er gekozen voor eik in een prachtige teak kleur

Residence LA is een appartement in Knokke en is een tweede verblijf voor de eigenaars. Heel interessant was hier dat de interieurarchitecte haar ideeën meteen mocht uitwerken en de klant over al haar keuzes tevreden was. Hun grootste vereiste was dat het een woonst werd waarin ze tijdens het weekend tot rust konden komen. De indeling van de ruimtes werd daarvoor een beetje aangepast. Zo werd de keuken geïntegreerd in de living en werd één van de vier slaapkamers omgevormd naar een grote berging. Verder is er een prachtige ensuite badkamer en een leuke kinderkamer. Bovendien vinden we achteraan een groot terras.

Wat de materialen betreft, werd er bij het maatwerk gekozen voor eik in een prachtige teak kleur. De vloer bestaat dan weer uit rustieke visgraatparket. In de inkomhal vinden we veel fineer, wat een erg cosy gevoel geeft. Dat wordt versterkt door de vele ronde vormen in het maatwerk. De combinatie met prachtige natuursteen en zachte witte en beige kleuren doorheen de woning doen je meteen op je gemak voelen. Ook aan de meubels is veel aandacht besteed. De zetel is waarschijnlijk het meest indrukwekkende stuk, maar ook de vintage stoelen en de leuke lamp van Van Severen zijn echte eyecatchers.

Ook voor dit appartement haalde Thaïs Niville haar beste ideeën en technieken naar boven, met dit prachtige interieur als eindresultaat. Wij zijn fan en kijken reikhalzend uit naar nieuwe woningen waar ze haar stempel op heeft kunnen drukken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden © Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​