fbpx

Wonen boven de stad

Wonen boven de stad

Wonen boven de stad

Centraal gelegen aan het recent gerenoveerde Operaplein is de Antwerp Tower al decennialang een van de prominente blikvangers in Antwerpen. Dit historische gebouw dateert van 1974 en deed jaren dienst als kantoorgebouw, tot in 2017, toen ontwikkelaar Matexi voor een ambitieuze renovatie zorgde.

Maak kennis met Antwerp Tower, een oud kantoorgebouw getransformeerd tot het hoogste residentiële gebouw van de stad met haar 241 woningen, verdeeld over 26 verdiepingen en 100 meter hoogte. Op de benedenverdieping is er plaats voor maar liefst 4.600 vierkante meter voor kantoorruimte en 4.000 vierkante meter commerciële ruimte. Per slot van rekening beschikt de Antwerp Tower ook over een ruime ondergrondse parkeergarage voor zo’n 250 auto’s en 700 fietsen. Buurtontwikkelaar Matexi heeft elk aspect goed doordacht, wat niet alleen de levenskwaliteit van de bewoners bepaalt, maar ook van iedereen die de toren vanuit de stad beleeft.

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto ‘Welkom in de buurt’ willen ze met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Met projecten als ’t Groen Kwartier, Antwerp Tower, Leopoldskazerne in Gent en Quartier Bleu in Hasselt neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen, reconversie, en duurzaam bouwen. Antwerp Tower beantwoordt aan al deze eisen: een wooncapaciteit van ongeveer 700 bewoners, kantoorruimtes, coworking spaces, retail en horeca gelegen in het midden van de stad.

Exclusieve afwerking, geavanceerde technologie, charme en een metropolitan gevoel

Dit indrukwekkend nieuwbouwproject in hartje Antwerpen staat midden in het leven. Boven de sterke retailconcepten op het gelijksvloers komen enkele verdiepingen met kantoren die genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Op de sokkel van het gebouw, net boven de kantoren, komt een restaurant met dakterras en een groene daktuin. De luxe nieuwbouwappartementen en penthouses hebben een uniek uitzicht zonder inkijk. De rode draad binnen dit project is exclusieve afwerking, geavanceerde technologie, charme en een metropolitan gevoel. De verdiepingshoge ramen zorgen voor een uniek ‘wonen boven de stad’. Er is een brede waaier aan mogelijkheden voor de appartementen. Een verdieping telt zes tot veertien appartementen met een oppervlakte tussen de 66 en 142 vierkante en een, twee of drie slaapkamers. Helemaal bovenaan komen er penthouses die tot 358 vierkante meter groot zijn. Op de 22ste tot en met de 26ste verdieping bevinden zich in totaal 37 Serenity appartementen. Deze appartementen zijn iets luxueuzer afgewerkt en veel groter, met oppervlaktes tot 205 vierkante meter. Hier kan je domotica, airco, plafondhoge deuren, een hoge mate van transparantie doorheen de woonst en een keuken met state of the art toestellen verwachten. De laatste, niet-verkochte appartementen worden later afgewerkt en zouden in 2023 verkocht worden.

Ieder appartement geniet van vloerverwarming en de centrale stookplaats met zoncollectoren op het dak zorgt voor warm water. Daarnaast is er, waar aangewezen, aan de binnenzijde zonwering voorzien. Deze kan ook centraal gestuurd worden. Verder zijn alle gebruikte materialen uiterst kwalitatief en duurzaam. De massieve gevel is opgebouwd uit gepolijste betoncomponenten met witte marmergranulaten. Dankzij de recuperatie van de originele betonstructuur werd in deze herontwikkeling bovendien circulair gewerkt. Ten slotte zorgt de daktuin voor extra groen. Landschapsarchitect Lukas Perdu ontwierp deze eyecatcher op de vierde verdieping. Deze tuin van 670 vierkante meter huisvest maar liefst 5.650 vaste planten, 2.000 tulpen en een vijftal meerstammige heesters.

Hoewel in een niet zo ver verleden de Antwerp Tower nog gedegradeerd werd tot lelijkste toren van Antwerpen, ging Matexi graag de uitdaging aan om hier weer iets moois van te maken. Ze zorgden voor een geslaagde eigentijdse herbestemming van deze historische blikvanger.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Matexi. Photography by Pascal Vandecasteele.

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​