Bijzondere knipbeurt

Bijzondere knipbeurt

Bijzondere knipbeurt

In de pure esthetiek van interieurarchitect Arjaan de Feyter staat eenvoud, ruimtelijkheid en eerlijke materialen centraal. Hierbij speelt detaillering een grootse rol en wordt alles samengebracht tot een serene en sobere setting, kort gezegd: “architectuur vanuit de ziel,” zoals hij het zelf zo mooi verwoord. Daarbij staan de wensen en persoonlijkheid van de klant steeds centraal.

De recent geopende kapperszaak genaamd Komilfoo bevindt zich in één van de Cube-gebouwen ontworpen door architectenduo Bogdan en Van Broeck aan het Kanaal project te Wijnegem. Gelegen langs de oevers van het Albertkanaal, werd deze inspirerende site oorspronkelijk in 1857 gebouwd als distilleerderij en mouterijcomplex. In 2017 werden de industriële bakstenen magazijnen en betonnen graansilo’s omgetoverd tot moderne woon- en werkruimtes. Door de geschiedenis te respecteren en het bestaande karakter van het gebouw te omarmen, kreeg het project zeer veel toekomstmogelijkheden. Echter begon het verhaal van Komilfoo al veel vroeger dan hier aan het kanaal. Het is namelijk al de tweede vestiging, die eerste bevindt zich te Antwerpen Linkeroever, toen ook ontworpen door Arjaan De Feyter. Mede dankzij van de jonge architect hebben de zaakvoerders zich ook privématig gevestigd aan het Kanaal te Wijnegem.

De sprekende architectuur van de Cubes en de positionering van ramen vormen het kader van het Interieur, alsook om een meer intieme sfeer te creëren en een sterkere positionering neer te zetten. Zoals vaak bij projecten van Arjaan De Feyter worden kleuren en texturen tot op de laatste minuut op de werf verder geoptimaliseerd tot het gewenst effect bekomen wordt. Zo werd ook het reeds aanwezige betonnen plafond bewerkt met een patine en kleurverdieper om de natuurlijke kleur en textuur van het beton te accentueren. De vloer van de benedenverdieping is een zacht in de massa gekleurde betonvloer, onregelmatig geschuurd. De keien in de vloer werden dan weer persoonlijk door De Feyter uitgekozen. Op de trap en verdieping ligt een kokos vast tapijt, deze kleur wist hij perfect te matchen bij het gekozen kleurpigment en keitjes van de betonvloer. Voor het vast meubilair werd gekozen om het natuurlijke en warme karakter door te trekken door met accenten in massief eikenhouten planken te werken als contrast met de donkere buitenkant. Verder werden de constructievere elementen zoals de kapperstafels en de balie opgetrokken in stalen elementen. Kastenwanden die tegen de buitenwanden aan staan, kregen dezelfde donkere kleur en textuur mee als de buitenkant. De trapwand, samen met het plafond van de was- & kleurzone, werd opgetrokken in een lichte kalkverf, en vormt een prachtig, weloverwogen contrast met de donkere buitenkant en functionele binnenkant.

De context van het gebouw versus het leggen van een logische circulatie voor de verschillende functies van het interieur

Desondanks de ogenschijnlijke minimale architecturale aanpak kunnen de ruimtes naar de toekomst toe zeer makkelijk worden omgezet naar een volwaardig twee slaapkamer- en twee badkamerwoonappartement zonder zware verbouwingen en/of ingrepen. Het flexibel ontwerpen van ruimtes én het multifunctionele karakter daarvan naar de toekomst toe is een idee dat wel meer wordt toegepast bij projecten van Interieurarchitect Arjaan De Feyter. Wij vinden het geheel alleszins ruimschoots geslaagd en zijn alvast erg benieuwd naar wat voor indrukwekkende en unieke projecten hij in de toekomst nog zal verwezenlijken!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Jan Liégeois 

Meer stories…

De wereld rond met Boîte Restaurant

Aan de Belgische kust, in het charmante Sint-Idesbald, vind je Boîte Restaurant, een bruisende en eigenzinnige plek waar smaak en beleving centraal staan. Achter dit unieke concept staat chef Hilde Stekelorum, een vrouw met een ongekende passie voor gastronomie en

Lees meer…
Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…