Botanisch culinair genot

Botanisch culinair genot

Botanisch culinair genot

Op maandag 10 juli 2023 lanceerde Henry’s bar, een gerenommeerde Antwerpse cocktailbar, haar nieuwe zomerconcept: Giardino Botanico by Davide. In de tuinen van de prachtige kloostertuin van Botanic Sanctuary Antwerp zullen fijnproevers kunnen genieten van de exclusieve gerechten die chef Davide Mazzoni hen voorschotelt. Wij gingen alvast een kijkje nemen.

Het exclusieve vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp staat bekend om haar luxueuze pracht en magische vermogen om bezoekers een onvergetelijke tijd te laten beleven. Ook deze keer sloeg de eventcateringpartner van het hotel, Silverspoon Exclusive Events, samen met zijn cocktailbar, Henry’s bar, de handen in elkaar om (inter)nationale gasten een ultieme ervaring te schenken. Hun prachtige, weelderige kloostertuin hadden ze al tot hun beschikking en wilden ze delen met het brede publiek. Voor de culinaire magie wilden ze beroep doen op de kunsten van chef Davide Mazzoni, niet onbekend bij de culinaire fijnproevers onder ons. Hij stond namelijk al aan het fornuis van Oud Sluis, The Jane en Fiera. 

Ook deze keer slaagt Mazzoni er met glans in om je te verrassen met een buitengewone culinaire ervaring. Hij neemt je mee op een gastronomische reis waarbij hij traditionele Belgische producten moeiteloos laat samensmelten met diepe mediterrane toetsen. Doch slaagt hij erin lichte, pure en bovenal toegankelijke gerechten te creëren. Omdat hij erin gelooft dat je ‘eerst met je ogen eet’, verwent hij iedere gast met schitterende kunstwerkjes die je uitnodigen om elke smaak op een fijne manier te ontdekken. Natuurlijk is er bij elk gerecht ook een aangepaste wijn voorzien die de chef uit de meest prestigieuze Europese wijnhuizen liet overkomen. Uiteindelijk sluit je de avond af met een exclusief aanbod aan koffie- en theesoorten, vergezeld van verleidelijke versgebakken taartjes en prikkelende desserts.

Ook deze keer slaagt Mazzoni er met glans in om je te verrassen met een buitengewone culinaire ervaring.

Deze culinaire perfectie wil Henry’s bar delen met de meest kritische fijnproevers, chique levensgenieters en zakenreizigers die telkens weer op zoek gaan naar ervaringen die dat tikkeltje meer bieden. Ook houdt het concept rekening met drukbezette gasten die wel willen genieten van deze hoogwaardige culinaire ervaring, maar hier helaas niet uren de tijd voor hebben. Zij kunnen opteren voor een snelle smaakvolle optie. Ook kinderen die van jongs af aan getriggerd zijn door heerlijke uitdagende smaken kunnen met een kleinere portie van deze fijnproeverij genieten.

Wil je ook kennismaken met de heerlijke ervaring die Giardino Botanico by Davide te bieden heeft? Wacht dan niet te lang om je plekje te reserveren want het concept loopt tot en met 30 juli 2023.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Botanic Sanctuary

Meer stories…

Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…
Een verfijnde inrichting met maximaal ruimtegevoel

Bij de inrichting van dit kapsalon is gekozen voor een compact maar doordacht interieurdesign. De ruimte is optimaal benut, waardoor een uitnodigende en stijlvolle sfeer ontstaat zonder in te boeten op comfort en gebruiksgemak. Dit project, ontworpen door interieurarchitect Kevin

Lees meer…
Een nieuwe kijk op een oude boerderij

Ontwerp DO betreft de volledige renovatie van een historische boerderij met een bijbehorend poolhouse. Het project richtte zich voornamelijk op de binnenzijde, waarbij de monumentale waarde van de boerderij bewaard bleef. Van buiten is er dan ook weinig veranderd en

Lees meer…