fbpx
Search
Close this search box.

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

We delen bij Real Living graag onze beste tips voor een unieke gastronomische ervaring. Helemaal interessant wordt het als verschillende bijzondere restaurants op dezelfde locatie gevestigd zijn. Dat is het geval in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen, dat naast prachtige hotelkamers maar liefst zes eetgelegenheden telt. Ieder restaurant heeft een eigen visie, maar allen hebben ze een uitstekende reputatie, wat ze zeker het proberen waard maakt.

Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is ondertussen een gekende naam in de culinaire wereld. In een intieme setting, met slechts plaats voor tweeëntwintig personen, biedt het restaurant een innovatieve keuken en een terugkeer naar de West-Vlaamse tuin. Met hun eigen serre, bijenkorven en kruidentuin ben je hier zeker van verse producten op je bord. Hun gerechten volgen de Japanse visie van Omakase, waarbij gasten de chef de volledige vrijheid geven om een reeks inspirerende creaties aan te bieden. Bij Hertog Jan resulteert dat in een sublieme reis van minstens drie uur die bepaald wordt door de seizoenen en de ideeën van de chef. Dat hun concept aanslaat, werd al meermaals bewezen. De Mangeleer en Boudens mochten immers al twee Michelinsterren in ontvangst nemen, naast een indrukwekkende score van 18 op 20 van Gault&Millau 2023. Dankzij het interieur van Benoit Viaene kunnen gasten zich voor de volle honderd procent op de kunst op hun bord concentreren.

Hertog Jan
Hertog Jan

Minstens even indrukwekkend is Fine Fleur van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Dit fine dining restaurant met één Michelinster brengt je uitzonderlijke smaaksensaties in een historisch interieur van Dennis T’Jampens. Door klassieke technieken te laten samenkomen met vernieuwende elementen zorgen de gerechten van Boersma en Diepersloot altijd voor een verrassend effect. Innovatieve gerechten worden bereid met producten van topkwaliteit en oog voor een mooi gebalanceerd smakenpalet. Ook een bezoekje aan Het Gebaar van chef-kok Roger Van Damme mag zeker niet ontbreken. In een sprookjesachtige setting, die ooit de apotheek van het oorspronkelijke ziekenhuis was, serveert hij gerechten die geïnspireerd zijn door zijn reizen. Met rijke, gebalanceerde smaken is ieder gerecht een schat aan creativiteit. Vergeet natuurlijk ook zijn desserts niet, waarvoor Van Damme zo gekend is. Een bezoek aan dit restaurant, bekroond met een Michelinster, is namelijk niet compleet zonder ook van zijn zoete creaties te hebben geproefd.

Fine Fleur
Fine Fleur

Het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen telt liefst zes eetgelegenheden met een eigen visie.

Het Gebaar
Het Gebaar

1238 Restaurant verwijst naar het jaar waarin het vroegere klooster, waar Botanic zich bevindt, werd opgericht. Gelegen in een moderne veranda met uitzicht op de binnentuin voel je hier de geschiedenis van het gebouw doordringen. Alleen het beste is goed genoeg voor chef Pascal Duvivier. Zijn lichte, tijdloze gerechten, bereid met verse producten, zijn gebaseerd op de Franse en Belgische keuken. Ook Bar Bulot biedt Franse en Belgische brasserieklassiekers met een hedendaagse twist aan, zij het in een meer stedelijke vibe. Het restaurant is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group en wordt geleid door Elske Mostert en Koen Gussenhove. Eenvoudige klassiekers uitgevoerd tot in de perfectie, dat is wat je hier geserveerd krijgt. Tot slot mogen we ook Henry’s Bar niet vergeten, een luxueuze, elegante setting met een gemoedelijke atmosfeer. In dit gesofisticeerde interieur kan je terecht voor een lunch, diner of een licht tussendoortje. Het concept is een idee van sommelier en drankenkenner Jurgen Lijcops, die zijn uitgebreide drankenkennis al vaker heeft gedemonstreerd.

1238
1238
Bar Bulot
Bar Bulot

Op een en dezelfde locatie in de Antwerpse binnenstad biedt Botanic Sanctuary voor ieder wat wils, van een unieke gastronomische beleving tot een elegante bar die glamour ademt. Alleen het beste van het beste is goed genoeg in elk van deze zes restaurants. Wie op zoek is naar gastronomisch genot, is hier dus absoluut aan het juiste adres.

The Henry's Bar
The Henry's Bar

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie Hertog Jan, Bar Bulot: Pieter D’hoop
Fotografie Fine Fleur, 1238: Jurgen Lijcops
Fotografie Het Gebaar: Heiki Verdurme
Fotografie Interieur The Henry’s Bar: Hugo Thomassen

Meer stories…

Wellness-legende in de Alpen

In de top van de Zwitserse hospitality kan je niet om Bürgenstock Resort heen. Op een bergkam van maar liefst 500 meter hoog kijk je er vol bewondering uit over het Vierwoudstrekenmeer en de Alpen. Zowel in omvang en setting

Lees meer…
Parade Lush: natuur in een tapijt

Stap binnen in een wereld waarin de natuur tot leven komt in jouw huis, dankzij de betoverende Parade Lush-collectie van DESSO Tarkett. Met deze prachtige tapijt- en vloerkleden op maat, omring je jezelf met een warme en natuurlijke sfeer, en

Lees meer…
Onze leukste Instagram posts met dieren

In de wereld van sociale media heeft Instagram zich gevestigd als een platform waarop mensen hun leven delen in beelden en verhalen. Een van de meest geliefde en betoverende aspecten van Instagram zijn de posts met dieren. Of het nu

Lees meer…
Vertrouwd met zwart

Brutalistische oppervlakken en donkere kleuren en texturen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar de bewoners van dit project zien niet liever. In plaats van voornamelijk crème of beige tinten te gebruiken, werd er hier geopteerd voor een gewaagdere route. Wij

Lees meer…
Comfortabel met durf

Donkere kleurenpaletten kunnen ook huiselijk zijn. Dat bewijst interieurontwerpster Justien Lescouhier met deze realisatie in Meulebeke. Vanaf een eerste blik op het resultaat herken je haar stijl, zonder dat het project een verfrissend concept ontbreekt. Vol contrasten, maar toch verkeren

Lees meer…
Thuis op ’t Zuid

Immokantoor L’AGENCE uit Antwerpen-Zuid matcht met een persoonsgerichte aanpak en indrukwekkende kennis karaktervolle woningen met de juiste mensen.

Lees meer…
Tabula rasa voor meer woonplezier

In je eigen woning opnieuw beginnen is niet altijd vanzelfsprekend. Het Spaanse Destudio Arquitectura kreeg van deze klanten de opdracht om hun bestaande thuis een andere invulling te geven en zo klaar te stomen voor een nieuwe fase in hun

Lees meer…
Vraagstuk in coördinatie

Renoveren hoeft geen synoniem te zijn voor opnieuw beginnen. Vaak willen bewoners de troeven van het initiële pand in sterke mate conserveren en aanpassen aan inmiddels meer hedendaagse behoeften en standaarden. Dit is het merendeel van de tijd geen makkelijke

Lees meer…
Kasteeltje gerestaureerd met finesse

Enkele jaren geleden ging een ambitieuze renovatie van start in dit kasteeltje in Oost-Vlaanderen. Het gebouw dateert uit 1842 en bracht dus een schat aan rijke geschiedenis met zich mee. Voor de keuken werd er gerekend op bulthaup, die met

Lees meer…
Iets drinken met AI

Zag je al eens een koffiemachine geïnterpreteerd door AI? Ze vertegenwoordigen een fascinerende samensmelting van traditionele koffiebereiding en geavanceerde technologie. Erg kleurrijk, vol fantasie en misschien wel iets dat we later zelf in onze keuken hebben staan: deze visualisaties zijn

Lees meer…