fbpx
Search
Close this search box.

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

Het schattigste huisje in de Cotswolds

Heb je altijd al eens willen overnachten in een idyllisch Engels huisje zoals Cameron Diaz het ons voordeed in The Holiday? De Cotswolds-streek is dan de regio waar je moet zijn, en meer bepaald in de eigendommen van Sand &

Lees meer…
Wellness-legende in de Alpen

In de top van de Zwitserse hospitality kan je niet om Bürgenstock Resort heen. Op een bergkam van maar liefst 500 meter hoog kijk je er vol bewondering uit over het Vierwoudstrekenmeer en de Alpen. Zowel in omvang en setting

Lees meer…
Parade Lush: natuur in een tapijt

Stap binnen in een wereld waarin de natuur tot leven komt in jouw huis, dankzij de betoverende Parade Lush-collectie van DESSO Tarkett. Met deze prachtige tapijt- en vloerkleden op maat, omring je jezelf met een warme en natuurlijke sfeer, en

Lees meer…
Onze leukste Instagram posts met dieren

In de wereld van sociale media heeft Instagram zich gevestigd als een platform waarop mensen hun leven delen in beelden en verhalen. Een van de meest geliefde en betoverende aspecten van Instagram zijn de posts met dieren. Of het nu

Lees meer…
Vertrouwd met zwart

Brutalistische oppervlakken en donkere kleuren en texturen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar de bewoners van dit project zien niet liever. In plaats van voornamelijk crème of beige tinten te gebruiken, werd er hier geopteerd voor een gewaagdere route. Wij

Lees meer…
Comfortabel met durf

Donkere kleurenpaletten kunnen ook huiselijk zijn. Dat bewijst interieurontwerpster Justien Lescouhier met deze realisatie in Meulebeke. Vanaf een eerste blik op het resultaat herken je haar stijl, zonder dat het project een verfrissend concept ontbreekt. Vol contrasten, maar toch verkeren

Lees meer…
Thuis op ’t Zuid

Immokantoor L’AGENCE uit Antwerpen-Zuid matcht met een persoonsgerichte aanpak en indrukwekkende kennis karaktervolle woningen met de juiste mensen.

Lees meer…
Tabula rasa voor meer woonplezier

In je eigen woning opnieuw beginnen is niet altijd vanzelfsprekend. Het Spaanse Destudio Arquitectura kreeg van deze klanten de opdracht om hun bestaande thuis een andere invulling te geven en zo klaar te stomen voor een nieuwe fase in hun

Lees meer…
Vraagstuk in coördinatie

Renoveren hoeft geen synoniem te zijn voor opnieuw beginnen. Vaak willen bewoners de troeven van het initiële pand in sterke mate conserveren en aanpassen aan inmiddels meer hedendaagse behoeften en standaarden. Dit is het merendeel van de tijd geen makkelijke

Lees meer…
Kasteeltje gerestaureerd met finesse

Enkele jaren geleden ging een ambitieuze renovatie van start in dit kasteeltje in Oost-Vlaanderen. Het gebouw dateert uit 1842 en bracht dus een schat aan rijke geschiedenis met zich mee. Voor de keuken werd er gerekend op bulthaup, die met

Lees meer…