fbpx
Search
Close this search box.

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Sculpturaal en zoet

Als sculptuur en zoetigheden elkaar ontmoeten, dan vind je A touch of Camille exact in het midden. De gelijknamige bakster bouwt een wereld van aanlokkelijke desserts die heel gedetailleerd zijn en haast te mooi ogen om op te eten. Met Pasen in het land mag je zelfs gethematiseerde producten verwachten die je volledig in een lente-stemming brengen. We stelden haar enkele vragen om haar en haar aanbod beter te leren kennen.

Kan je eens samenvatten wat je precies aanbiedt? 
“Bij A touch of Camille kom je terecht in een aanbod van zoete, lekkere desserts. Dat gaat van prachtig gepersonaliseerde cakes en feestelijke cupcakes tot koekjes om van te smullen, donuts met dat extraatje meer en de leukste cakesickles. Alles wordt artisanaal gemaakt en in detail afgewerkt. Mijn zoetigheden zijn natuurlijk niet enkel mooi, maar ook superlekker.” 
Hoe is je passie voor bakken ontstaan? 
“Als klein meisje kon ik altijd uren vol fascinatie naar de bakkunsten van mijn oma kijken. Ze was een omaatje zoals in de sprookjesboeken: met grijze dot en schort stond ze gretig te bakken in haar keuken, gaande van heerlijke frangipanetaart tot opgerolde koek en zachte cake. Ik heb beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint-Lucas te Gent en heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. Uit nieuwsgierigheid en een drang naar een nieuwe uitdaging ben ik uiteindelijk in de eetbare kunst terechtgekomen. Tegelijkertijd nam ik op die manier binnen de familie het bakken van mijn oma over!”

“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie”

Heb je bepaalde cursussen gevolgd om dit niveau te bereiken?  
“Ik heb al mijn cursussen in Londen gevolgd. De suikerwereld is daar namelijk heel groot; je vindt er de beste cake designers. Destijds startte Peggy Porschen net met haar school. Ik had me daar als eerste voor ingeschreven, want dat kon ik niet missen. Ik leerde er de kneepjes van het vak.”
Wat maak je zelf het liefste?  
“Mijn koekjes zijn mijn grootste passie. In België is dat ook een origineel concept, althans zeker de techniek waarmee ik ze maak. Je hebt er namelijk engelengeduld en een stevige hand voor nodig. Eigenlijk is het bijna therapeutisch werk. Ik vind het geweldig om mezelf telkens te heruitvinden, en het resultaat mag er zijn.”
Zijn er bepaalde uitdagingen aan je job verbonden?  
“Mijn job is niet van de makkelijkste. Jammer genoeg heb ik al een nekhernia overgehouden aan de vele uren waarin ik in dezelfde houding zit. Verder is het niet evident om snel te werken maar toch fijne en gedetailleerde resultaten neer te zetten. Het is ook heel belangrijk om rustig te blijven. Af en toe kan er iets fout lopen, maar dan is het de kunst om gewoon kalm te blijven en opnieuw te beginnen. Gelukkig gebeurt dat maar weinig of niet bij mij.”
Zijn er momenteel nieuwe smaken of concepten die je uitprobeert?   “Mijn smaken houd ik vrij neutraal. Vanille wordt zonder twijfel het meest gekozen. Omdat ik zoveel werk in de afwerking steek, is mijn aanbod van smaken iets beperkter. Desalniettemin is het uiteraard allemaal heerlijk. Verder vind ik het ook fijn om af en toe mee te gaan in trends die online populair zijn. Zo zie je tegenwoordig heel vaak lettercakes. Die zijn een groot succes, en terecht!”
Wat zijn de bestsellers in je aanbod?  
“De bestsellers zijn zonder twijfel de seizoensgebonden koekjesdozen. Vooral rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen zijn ze enorm populair.”

Bij Camille kom je overduidelijk terecht in een waaier van indrukwekkende decoratie, heerlijke desserts en verrukkelijke smaken. Verscheidene thema’s en vormen passeren in haar zoete creaties de revue. Wie nog op zoek is naar een originele lekkernij om de feestelijkheden rond Pasen wat op te fleuren, vindt in haar aanbod zeker voldoende keuze. Jong en oud zullen genieten van de bijzondere figuren en de heerlijke smaken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Camille

Meer stories…

Authentieke schoonheid in modern comfort

Artique, onder leiding van de getalenteerde ontwerpster Daphné Callemeyn, verrast voortdurend met haar verbluffende ontwerpen die liefhebbers van landelijke interieurs in vervoering brengen. De concepten, hoewel doordrenkt van een nostalgische uitstraling, beloven ultiem modern comfort.

Lees meer…
Onze gift guide voor Kerst 2023

Er is geen eindejaarsperiode zonder cadeaus. Heb je nood aan inspiratie om die laatste geschenken in te vullen? Of moet je misschien nog een volledig lijstje afwerken? Geen nood, want met onze gift guide krijg je meteen ideeën waarmee je

Lees meer…
Boerderij krijgt lichtinval

Een oude boerderij voorzien van een bijkomende leefruimte is een opdracht die zonder problemen volbracht werd door interieurarchitecte Britt Van Namen. Zoals steeds streefde ze met haar team een tijdloos ontwerp na, gecombineerd met functionaliteit die op alles is afgestemd.

Lees meer…
Interieur vervolledigen met servies

Maison Osaïn transformeert oude gebouwen en geeft ze een nieuwe invulling. Reflectie, rust en aarding staan centraal in hun filosofie. Die wordt steeds concreter, want recent gingen ze van start met een collectie tafelservies die hun interieurs helemaal vervolledigt. Als

Lees meer…
Sierkussens van het moment

Sierkussens zijn al lang niet meer beperkt tot hun functionele rol als zachte ondersteuning voor comfort. In de wereld van interieurdesign hebben ze zich ontwikkeld tot krachtige statementstukken, die de esthetiek van een ruimte kunnen transformeren. Dit seizoen staan vooral

Lees meer…
Ouderlijke woning blijft thuis

Interieurarchitecte Loes Loodts is een frisse wind in het Antwerpse. Al enkele jaren staat ze aan het hoofd van haar eigen studio, waarmee ze een stijl uitdrukt die gegrond is in elegant minimalisme en verfijning. Deze opdrachtgevers schotelden haar de

Lees meer…
Gedetailleerde imperfectie

Een thuisgevoel is geen optelsom van verschillende aspecten, maar iets ongrijpbaars. Interieurontwerpster Laura Calleeuw wist toch dat ontastbare concreet te maken met dit recente project. Voor deze nieuwbouwwoning in een groene omgeving moest ze namelijk gedetailleerde imperfectie opzoeken en verschillende

Lees meer…
Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…