fbpx
Search
Close this search box.

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel

Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse twist. Van heerijke gerechten en onweerstaanbare cocktails tot bar bites vol smaak, je wordt op ieder moment van de dag in de watten gelegd.

Cantina Valentina serveert een hedendaagse interpretatie van de Peruviaanse keuken, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het restaurant roept de sfeer op van een traditionele picanteria in een Peruviaans dorp dat gemixt servies combineert met erfstukken en familiefoto’s aan de muur, maar laat evenzeer de diepgewortelde rijkdom en flamboyante stijl van Peru zien met artisanaal glaswerk, rijkelijke stoffen en excentrieke vazen met kleurrijke boeketten.

Met een eigenzinnige Peruviaanse keuken en rijke waaier aan cocktails en wijn, is het restaurant de ideale bestemming voor een unieke beleving van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Culinaire avonturiers hebben er nu een onmisbaar adresje bij. De wijnkaart belicht zowel geroemde klassiekers als jongere wijnhuizen. Leuk detail: de kaart is niet zozeer gerangschikt naargelang de druif, dan wel op basis van smaak en gevoel. Zo begin je de avond bijvoorbeeld met een energieke Albariño uit Rioja en eindig je met een vollere Shiraz uit Australië.

Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef

De Londense up and coming Chef-kok Adam Rawson ontfermt zich over de keuken. Eerder werd hij bekroond als ‘Chef of The Year’ op de Young British Foodies Awards in 2015 en wordt hij omschreven als ‘London’s Hottest Young Chef’ door de Evening Standard. Zo maakte hij roem als chef in Pachamama, een van Londens toonaangevende Peruviaanse restaurants. Zijn typerende Peruviaanse gerechten worden steevast gekruid met wereldse invloeden. Zijn expertise in de Peruviaanse keuken en knowhow van de wereldkeuken, maken van Adam de ideale chef om de menukaart van Cantina Valentina in The Hoxton, Brussels vorm te geven. Bovendien werkte hij voor sterrenchefs als Claude Bosi, Gordon Ramsay en Nuno Mendes. 

Het restaurant bevindt zich in het Hoxton hotel te Brussel, waardoor het onderdeel van een reeks open-house hotels geworteld in cultuur en gemeenschap, in grootsteden doorheen Londen, Europa en Noord-Amerika. Elk hotel is een weerspiegeling en verlengstuk van zijn buurt, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de omringende straten. Met gastvrije openbare ruimtes en bruisende foodconcepten, is The Hoxton een hartelijke bestemming voor iedereen, zowel voor plaatselijke bewoners als voor bezoekers. The Hoxton, Shoreditch opende zijn deuren voor het eerst  in 2006 en kreeg snel veel meer vestigingen. The Hoxton maakt deel uit van Ennismore, een creatief hospitalitybedrijf geworteld in cultuur en gemeenschap, met een wereldwijd collectief van entrepreneurial, diepgewortelde brands met een missie voor ogen. Wij kunnen alvast niet wachten om een bezoekje te brengen!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of The Good Com

Meer stories…

Real Living winter 2023 is er!

Deze winter weren we de koude met een resem onderwerpen die je verwarmen. Het einde van het jaar is voor ons nooit een treurigheid. Wederom blikken we terug op twaalf maanden gevuld met het beste dat high-end wonen en lifestyle

Lees meer…
Authentieke schoonheid in modern comfort

Artique, onder leiding van de getalenteerde ontwerpster Daphné Callemeyn, verrast voortdurend met haar verbluffende ontwerpen die liefhebbers van landelijke interieurs in vervoering brengen. De concepten, hoewel doordrenkt van een nostalgische uitstraling, beloven ultiem modern comfort.

Lees meer…
Onze gift guide voor Kerst 2023

Er is geen eindejaarsperiode zonder cadeaus. Heb je nood aan inspiratie om die laatste geschenken in te vullen? Of moet je misschien nog een volledig lijstje afwerken? Geen nood, want met onze gift guide krijg je meteen ideeën waarmee je

Lees meer…
Boerderij krijgt lichtinval

Een oude boerderij voorzien van een bijkomende leefruimte is een opdracht die zonder problemen volbracht werd door interieurarchitecte Britt Van Namen. Zoals steeds streefde ze met haar team een tijdloos ontwerp na, gecombineerd met functionaliteit die op alles is afgestemd.

Lees meer…
Interieur vervolledigen met servies

Maison Osaïn transformeert oude gebouwen en geeft ze een nieuwe invulling. Reflectie, rust en aarding staan centraal in hun filosofie. Die wordt steeds concreter, want recent gingen ze van start met een collectie tafelservies die hun interieurs helemaal vervolledigt. Als

Lees meer…
Sierkussens van het moment

Sierkussens zijn al lang niet meer beperkt tot hun functionele rol als zachte ondersteuning voor comfort. In de wereld van interieurdesign hebben ze zich ontwikkeld tot krachtige statementstukken, die de esthetiek van een ruimte kunnen transformeren. Dit seizoen staan vooral

Lees meer…
Ouderlijke woning blijft thuis

Interieurarchitecte Loes Loodts is een frisse wind in het Antwerpse. Al enkele jaren staat ze aan het hoofd van haar eigen studio, waarmee ze een stijl uitdrukt die gegrond is in elegant minimalisme en verfijning. Deze opdrachtgevers schotelden haar de

Lees meer…
Gedetailleerde imperfectie

Een thuisgevoel is geen optelsom van verschillende aspecten, maar iets ongrijpbaars. Interieurontwerpster Laura Calleeuw wist toch dat ontastbare concreet te maken met dit recente project. Voor deze nieuwbouwwoning in een groene omgeving moest ze namelijk gedetailleerde imperfectie opzoeken en verschillende

Lees meer…
Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…