Culinair
Culinair
Culinair

Corn Ribs @WILDn
“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”
In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT
Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept “Just Enjoying Time Together” (JETT). Voor de fijnproevers onder ons heeft chef Dries Huisseune een heerlijk recept bedacht: vol-au-vent van fazant, met verse appelmoes en amandelkroketjes. We delen graag het recept van deze culinaire creatie van Bistro JETT.

Platform voor plantaardige voeding
Plantaardig eten is al een tijdje niet meer bestemd voor enkelingen, maar bereikt een steeds breder publiek. Op die trend speelt culinair ondernemer Bart De Pooter slim in met WILDn, zijn nieuwste restaurant gelegen in een Antwerps hotel. In zijn keuken namen groenten al veel langer een prominente plek in, en die krijgen nu een nog groter platform. Tegelijk worden gasten hier verwend met de hoge kwaliteit en de bijzondere belevenis die de chef steeds presenteert. Fine dining met een plantaardig aanbod: WILDn bewijst dat het kan.

Gastronomie in ongedwongen sfeer
Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Geïnspireerd door kunst
Als Belgische interieurarchitecte gevestigd in Knokke wist Charlotte Vercruysse al talloze projecten toe te voegen aan haar portfolio. Dankzij haar master in Interieurarchitectuur en Design

Fier op Belgisch bier
Biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft een missie: Belgisch bier op de kaart zetten en vooral vrouwen de drank doen ontdekken. De afgelopen jaren zette ze zich

Appelroosje @Locàle
Chef Hendrik Dequeker van het Brugse Locàle deelt een heerlijk zoet recept… Ingrediënten: 1 appel 4 eetlepels bruine suiker 4 eetlepels appelmousseline 1 vel bladerdeeg

Restaurant Cantina Valentina opent in Brussel
Onlangs opende een gloednieuw Peruviaans foodconcept in The Hoxton, Brussels: Cantina Valentina haar deuren. Het restaurant brengt een ode aan Peruviaanse gastronomie met een wereldse