fbpx
Search
Close this search box.

Culinair

Culinair

Culinair

Culinair kunstwerk aan het water

In het bruisende hart van Antwerpen, naast het Kattendijkdok op het Eilandje, opende vorig jaar een nieuw gastronomisch meesterwerk zijn deuren: Cella Restaurant & Bar. De familie Dieltjens omarmde er de uitdaging en startte een nieuw culinair avontuur onder leiding van chef Christophe De Koninckx. Wat volgt, is een unieke ervaring, gehuisvest in een met zorg getransformeerde oude loods door de bekwame handen van de Belgische interieurarchitecten van Grain Designoffice.

Lees meer »

Botanisch sterrenrestaurant verruimt je blik

De plant-based keuken is niet alleen een trend waar foodies op sociale media tegenwoordig volledig weg van zijn; het is veel meer dan dat. Het is genieten op een manier waarmee je niet alleen jezelf pleziert, maar ook onze planeet. Vanuit de filosofie dat de aarde ons alles biedt wat we nodig hebben, wilden Nicolas Decloedt en Caroline Baerten een stapje verder gaan. Sinds 2016 leren ze ons een nieuwe horizon kennen van groene creaties in humus x hortense, het allereerste bekroonde botanische sterrenrestaurant in België.

Lees meer »

Latijns-Amerika op je bord

Nog niet zo lang schittert er een nieuw juweel in Kortrijk, een plek waar de Latijns-Amerikaanse cultuur en keuken tot leven komen: Choclo. Het restaurant is een eerbetoon aan de warmte en gastvrijheid van de regio, waarvan de essentie rechtstreeks is overgebracht vanuit het hart van Mexico. Hier ontmoet je geen kater, maar een feest voor de zintuigen dat je meevoert naar verre oorden.

Lees meer »

Vier culinaire tips in Parijs

Staat er een reisje naar Parijs op de planning? Of zoek je een goede reden om de stad (nog) eens te bezoeken? Naast alle geschiedkundige rijkheid en de fenomenale bouwwerken is de Franse hoofdstad gekend voor de culinaire fijnzinnigheden die je er kan bezoeken. Speciaal voor jou zetten we hier vier restaurants op een rijtje die je delicate gerechten presenteren in een setting die je ervaring compleet maakt.

Lees meer »

Oesters met jalapeño, basilicum en zure room

Madonna is het grand café, fine dining restaurant en bar van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Madonna is er voor zij die genieten van een snelle hap, lunch of een verfijnd diner, vergezeld van een heerlijk glas wijn, streekbier of een lekkere koffie. Voor Antwerpenaren én dagtrippers. Voor de kunstliefhebbers en de bon vivants. Kortom, Madonna is er voor iedereen die schone momenten verzamelt.

Lees meer »

Vol-au-vent van fazant @Bistro JETT

Bistro JETT, gelegen in het polderland achter Knokke-Heist, is de verwezenlijking van chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. Het restaurant biedt bewust plaats aan slechts 20 gasten en heeft als concept “Just Enjoying Time Together” (JETT). Voor de fijnproevers onder ons heeft chef Dries Huisseune een heerlijk recept bedacht: vol-au-vent van fazant, met verse appelmoes en amandelkroketjes. We delen graag het recept van deze culinaire creatie van Bistro JETT.

Lees meer »

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Lees meer »

Geïnspireerd door kunst

Als Belgische interieurarchitecte gevestigd in Knokke wist Charlotte Vercruysse al talloze projecten toe te voegen aan haar portfolio. Dankzij haar master in Interieurarchitectuur en Design

Lees meer »